in

Είδαμε τους “Ταξιδιώτες στο Χρόνο” σε σκηνοθεσία Γιάννη Σαρακατσάνη στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Η ομάδα με επικεφαλής τον Γιάννη Σαρακατσάνη ως σκηνοθέτη, αφού παρουσίασε πέρυσι τις «Εφευρέσεις που Άλλαξαν τον Κόσμο» με πρωτότυπο σενάριο και κέρδισε τις εντυπώσεις, φέτος επανέρχεται στο Θέατρο Τζένη Καρέζη με την παράσταση «ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ»!

Η περσινή καινοτομία στο σενάριο βασισμένη στην Ιστορία και η ευρηματική σκηνοθεσία είναι οι λόγοι για τους οποίους το θεατρικό κοινό αγκάλιασε την ομάδα και έφερε την ανανέωση της ιδέας για δεύτερη χρονιά σε νέα βάση, φυσικά!

Η φετινή εκδοχή έχει λιγότερες ιστορίες, μα μεγαλύτερες σκηνές που εστιάζουν καλύτερα στα ιστορικά γεγονότα. Ποιος ο ρόλος της Μαρίας Αντουανέτα στην εξέλιξη της Γαλλικής Επανάστασης; Ποιος ήταν ο Χριστόφορος Κολόμβος και τι πραγματικά ανακάλυψε; Σε ποιο χωριό άκμασε και αφορίστηκε η μαγεία;

Σκηνοθετικά, χρησιμοποιείται η φιγούρα του αστείου Ανθρώπου των Σπηλαίων, που αγαπήθηκε από την προηγούμενη θεατρική παραγωγή, που σε αυτή την παραγωγή βρίσκεται ως μασκότ δίπλα στον αφηγητή-σχολιαστή, προκαλώντας άφθονο γέλιο στους θεατές.

Με τη χρήση βιντεοπροβολών χρωματίζεται το σκηνικό και δίνεται οπτικό υλικό για την καλύτερη κατανόηση των ιστοριών, όπως αυτή του Κολόμβου, ενώ επιλέγονται ως αντίβαρο λιτά σκηνικά, όπως ξύλινες διαφορετικού μεγέθους κατασκευές για την αναπαράσταση του Θρόνου, του πάγκου, του καραβιού κλπ.

Ο Γιάννης Σαρακατσάνης, εκτός από σκηνοθέτης, επί σκηνής βρίσκεται ως αφηγητής και σχολιαστής των σκηνών λαμβάνοντας το ρόλο του καθηγητή παντογνώστη στην παράσταση, για να εμπλουτίσει τις σκηνές και να δώσει επιπλέον πληροφορίες στους μικρούς θεατές.

Το κόνσεπτ εμπλουτίζεται και με τραγούδια, διαφορετικού ύφους, που πλαισιώνουν τις ιστορίες και δίνουν ένα μικρό διάλειμμα στους θεατές.

Η γενικότερη προτροπή για την αγάπη προς τα βιβλίο είναι – θεωρώ – το καλύτερο μήνυμα προς τα σύγχρονα σχολιαρόπαιδα, στα οποία η επιλογή του βιβλίου δείχνει να ατονεί! Άλλωστε, η ιστορία επαναλαμβάνεται και μας διδάσκει, όπως αναφωνεί ο αφηγητής Γιάννης Σαρακατσάνης στο τέλος…

Ως συνολικό σχόλιο, πρόκειται για μια παραγωγή που στοχεύει στην πρωτοτυπία του σεναρίου γύρω από την εγκυκλοπαιδική γνώση και ξεχωρίζει για την συνύπαρξη γνώσης και γέλιου! 

Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

5 Comments

Leave a Reply
  1. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ παρασταση.Την παρακολουθησαμε την Κυριακη με τα παιδακια μας ηλικιας 9 και 10ετων αντιστοιχα.Γελασαμε ,εισπραξαμε τα μηνυματα μας και φυγαμε με τις καλυτερες εντυπωσεις…ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟΟ

  2. καταπληκτική παράσταση!!!!!!Ευρηματικό απλό σκηνικό, τρεις μόνο ιστορίες αλλά πολύ χαρακτηριστικές, οι ηθοποιοί ήταν απολαυστικοί, κουστούμια, ενέργεια …..μην την χάσετε

Αφήστε μια απάντηση

Είδαμε την Πεντάμορφη και το Τέρας σε διασκευή και σκηνοθεσία Μαριάννας Τόλη

Οι “Ιστορίες του Παππού Αριστοφάνη” με τον Μέμο Μπεγνή σε λίγες μέρες στον Ελληνικό Κόσμο