in ,

Είδαμε τον «ΘΕΟ» Γρηγόρη Βαλτινό

Παρακολουθήσαμε οικογενειακώς την κωμωδία «Ω!..Θεέ μου!».

Μια ψυχολόγος δέχεται την επίσκεψη ενός άντρα που υποστηρίζει ότι είναι ο Θεός και έχει κατάθλιψη γιατί αναγνωρίζει τις ατέλειες και τις αδικίες στον κόσμο. Η ψυχολόγος στην αρχή αρνείται να τον αναλάβει αλλά σιγά σιγά πείθεται ότι είναι ο ίδιος ο Θεός και προσπαθεί να τον βοηθήσει στην μία ώρα που διαρκεί η συνεδρία.

Η παράσταση είναι τέλεια από όλες τις απόψεις. Διαθέτει δυνατό κείμενο, πολύ ωραίο σκηνικό, το διαμέρισμα-γραφείο της ψυχολόγου, ένα καλογραμμένο τραγούδι που το τραγουδάει ο ίδιος ο Βαλτινός, κομψά κοστούμια και υπέροχους φωτισμούς που δημιουργούν στιγμές ονειρικές.

Αλλά το μεγαλύτερο ατού της είναι οι πρωταγωνιστές.

Η Κατερίνα Διδασκάλου άξια στέκεται στο ρόλο της ψυχολόγου. Πολύ δυναμική παρουσία. Και κάνει τις ερωτήσεις που όλοι θα θέλαμε να κάνουμε στον Θεό αν το είχαμε μπροστά μας. Μέσα από το χιούμορ λέγονται αλήθειες που πολλοί μπορεί να ξεχνάμε ή να αρνούμαστε.
Στον μικρό ρόλο του αυτιστικού γιου της ψυχολόγου είδαμε τον νέο ηθοποιό Μίλτο Τσιάντο. Μέσα από τον βουβό ρόλο του μας είπε πολλά. Ειδικά στην τελευταία σκηνή του έργου μαζί με την Διδασκάλου μας συγκίνησε.

Και τέλος ο πρωταγωνιστής! Είμαι φανατική θαυμάστρια του Γρηγόρη Βαλτινού και κάθε φορά που τον βλέπω διαπιστώνω ότι γίνεται ακόμα καλύτερος. Εδώ στον ρόλο του Θεού κεντάει. Είναι τόσο γλυκός, τόσο τρομαγμένος, τόσο θλιμμένος, τόσο θυμωμένος όσο ακριβώς πρέπει. Ούτε χιλιοστό λιγότερο ή περισσότερο. Μας κάνει να ξεκαρδιζόμαστε στα γέλια και το επόμενο λεπτό να προβληματιζόμαστε.
Δεν παίρναμε τα μάτια μας από πάνω του. Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ άλλον ηθοποιό στο ρόλο αυτό. Είναι ένας ιδανικός Θεός!
Στο θέατρο υπήρχαν και παιδιά από δέκα χρονών και πάνω. Η εντεκάχρονη κόρη μου ενθουσιάστηκε ειδικά με την παρουσία του Βαλτινού αλλά και με τη θεματολογία του ίδιου του έργου. Ανεβαίνει για περιορισμένες παραστάσεις.

Σας προτείνω να το δείτε με τα μεγάλα παιδιά σας. Θα περάσετε όλοι υπέροχα και θα έχετε να κουβεντιάσετε μετά πολλά.

Μην χάσετε αυτήν την παράσταση!

16 Comments

Leave a Reply
  1. Πολύ ωραία περιγραφή! Πραγματικά, τόσο ο Βαλτινός όσο και η Κατερίνα Διδασκάλου (που ομορφαίνει περισσότερο μεγαλώνοντας) είναι εξαιρετικοί ηθοποιοί και έχουν κάνει μέχρι σήμερα σοβαρές και ποιοτικές δουλειές, ειδικά στο θέατρο. Ο Βαλτινός αποπνέει μια φυσική ευγένεια και η Διδασκάλου κλάση, αρχοντιά και αριστοκρατικότητα. Πολύ ωραίο, ενδιαφέρον και πρωτότυπο το κείμενο της θεατρικής αυτής παράστασης. Θα προσπαθήσουμε να το δούμε.

  2. ΕΙΜΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΘΑΥΜΑΣΤΡΙΑ ΤΟΥ κ.ΒΑΛΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΕΜΥ ΖΟΥΝΗ.ΘΕΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΔΩ ΚΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ !

  3. Ευχαριστούμε για την υπέροχη πρόταση. Ακούγεται απίστευτα ενδιαφέρον. Κι επειδή όλοι μας είμαστε μικροί θεοί θα πρέπει να τη δούμε όλοι αυτήν την παράσταση. Θα σας πω και τις προσωπικές μου εντυπώσεις μόλις τη δώ.

Αφήστε μια απάντηση

Μπαλκόνι στη Νέα Μάκρη, απλά καταπληκτικά!

Σήμερα αισθάνθηκα Λονδρέζα, λιάστηκα ξαπλωμενη στο γκαζόν του Αττικού ζωολογικού πάρκου και τάισα ζωάκια…