in

Είδαμε τη “Γέννηση του Κόσμου και τις Ιστορίες των θεών του Ολύμπου”, μία από τις καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς!!!

Νιώθουμε τυχεροί που προλάβαμε και είδαμε άλλη μία καταπληκτική από τις φετινές παραστάσεις, αυτήν της κας Ρουγγέρη στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Μας έκανε αρχικά εντύπωση ο καταπληκτικός χώρος του ιδρύματος και το υπέροχο θέατρο,ένα από τα πιο άνετα και προσεγμένα από όσα έχουμε επισκεφτεί. Στον χώρο είχαμε την ευκαιρία να δούμε εικόνες από τις δουλειές του Μιχάλη Κακογιάννη και φυσικά τον θρυλικό Ζορμπά.
Η κα Ρουγγέρη παρουσιάστηκε στην αρχή της παράστασης και μας μίλησε για το έργο, έδωσε οδηγίες για την πρέπουσα συμπεριφορά μέσα στο θέατρο και φυσικά,όπως κάνει πάντα, έβαλε τα παιδάκια να ψηφίσουν για την επόμενη παράστασή της, η οποία αποφασίστηκε ότι θα είναι η Αργοναυτική Εκστρατεία. Η ίδια μάλιστα έχει περιγράψει την παράστασή της και θεωρούμε σκόπιμο να παραθέσουμε τα λόγια της γιατί πιστεύουμε ότι η δική της περιγραφή είναι αξεπέραστη.

“Είναι ένα έργο που περιέχει την γέννηση του κόσμου, αλλά και ιστορίες γνωστές και άγνωστες των θεών του Ολύμπου.

Με το σκεπτικό λοιπόν ότι όλοι θέλουμε να χαρούμε την ομορφιά των αρχαίων μύθων, όπως χαιρόμαστε ένα παραμύθι, θα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…… και θα ξεκινήσουμε κάπως έτσι…..

-Αλήθεια τι πίστευαν οι αρχαίοι Έλληνες; Πως γεννήθηκε ο κόσμος;

-Κατά τον Ησίοδο, επικό ποιητή της αρχαίας Ελλάδας, στα πολύ παλιά τα χρόνια δεν υπήρχε τίποτε από αυτά που βλέπουμε γύρω μας. Υπήρχε μόνο

το ΧΑΟΣ!!!!!

Πέρασαν πολλά χρόνια, ώσπου δημιουργήθηκε…

η ΓΗ και η ΘΑΛΑΣΣΑ!!!

Κάποια στιγμή, μέσα από το ΧΑΟΣ, ξεπετάχτηκε ένα πλασματάκι με χρυσά φτερά. Ήταν

ο ΕΡΩΤΑΣ!!!

Ύστερα δημιουργήθηκε πάνω από την Γη,

ο ΟΥΡΑΝΟΣ!!!

Όταν ένοιωσε την σκιά του Ουρανού πάνω της η Γη σκέφτηκε: «μ’ αρέσει που με αγκαλιάζει έτσι ο Ουρανός.. Θα τον παντρευτώ». Έτσι γίνεται.

Και…. Λίγο-λίγο θα φτάσουμε με παραμυθένιο τρόπο….. Στην γέννηση

του ΔΙΑ!!!!

Από εκεί και ύστερα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δουν να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια τους, γνωστές και άγνωστες ιστορίες της μυθολογίας μας. Όπως:

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ και ΕΠΙΜΗΘΕΑΣ, ΦΙΔΙ και ΓΑΙΔΑΡΟΣ, ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ και ΠΥΡΡΑ, γνωριμία ΔΙΑ και ΗΡΑΣ, διαμάχη ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ και ΑΘΗΝΑΣ, ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ και ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ, ΗΦΑΙΣΤΟΣ και ΗΡΑ, ΔΗΜΗΤΡΑ και ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ, ΑΠΟΛΛΩΝ και ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ, ΑΠΟΛΛΩΝ και ΔΑΦΝΗ, ΑΡΤΕΜΙΣ, η γέννηση του ΕΡΜΗ, ΑΡΗΣ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ και ΑΓΧΙΣΗΣ, κ.α.

Όλες οι παραπάνω ιστορίες, απόλυτα μελετημένες και τεκμηριωμένες, γεμάτες χιούμορ (μια που όπως ξέρουμε οι αρχαίοι θεοί των Ελλήνων είχαν τα ελαττώματα των ανθρώπων) και συνδεδεμένες με έξυπνο και εύκολο τρόπο, δημιουργούν μια παράσταση προσεγμένη στην λεπτομέρεια, που σκοπό έχει να μαγέψει και τον πιο μικρό θεατή”.
Εμείς θα θέλαμε να προσθέσουμε ότι τα κοστούμια ήταν από τα πιο εντυπωσιακά που έχουμε δει σε παιδική παράσταση και αποδίδουν όλη τη μεγαλοπρέπεια των θεών. Το video wall συμπληρώνει τέλεια το ζωντανό παίξιμο ενώ η μουσική από τη Μικρά Ασία, όπως τόνισε η κα Ρουγγέρη, έδεσε τέλεια με την παράσταση αυτή!
Επίσης, η Χριστίνα Κουλουμπή, κόρη της κας Ρουγγέρη, έχει τεράστια συμμετοχή στη δημιουργία της παράστασης και είναι εξαιρετικά πολυτάλαντη σε πολλούς τομείς και όχι μόνο στην ηθοποιία. Στο τέλος μάλιστα της παράστασης ήταν αυτή που φωτογραφήθηκε πρόθυμα με όλα τα παιδάκια!
Η ελληνική μυθολογία, που είναι η τελειότερη του κόσμου, έχει βρει με την Κάρμεν Ρουγγέρη και την κόρη της, την καλύτερη δυνατή μετουσίωσή της σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις που διδάσκουν και ψυχαγωγούν μικρούς και μεγάλους.

Σχόλια

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0