Στείλε σε φίλους

ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Είδαμε την παράσταση “ΟΙ 12 ΕΝΟΡΚΟΙ”!

11 votes, average: 1,00 out of 1 (11 likes)Πρέπει να συνδεθείς για να κάνεις like!
Loading...

Είδαμε την παράσταση “ΟΙ 12 ΕΝΟΡΚΟΙ”!

Χθες παρακολούθησα τη θεατρική παράσταση «Οι 12 ένορκοι» του Reginald Rose που ανεβαίνει για τέταρτη συνεχή χρονιά στο θέατρο Αλκμήνη. Το θεατρικό έργο μεταφέρθηκε στο παρελθόν και στον κινηματογράφο στην ταινία ’12 angry men’ του Sidney Lumet.
H υπόθεση του έργου μας μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του 1957, όπου ένα ανήλικο αγόρι κατηγορείται για το φόνο του πατέρα του και η τύχη του είναι ουσιαστικά στα χέρια 12 ενόρκων που θα αποφασίσουν αν είναι αθώο ή ένοχο. Όλη η θεατρική δράση , λοιπόν, περιορίζεται μέσα σε ένα δωμάτιο όπου 12 άντρες με διαφορετικές ιδεολογίες, εμπειρίες και προκαταλήψεις θα κληθούν ν’αποφασίσουν ομόφωνα για τη ζωή του παιδιού.
Πρόκειται για μία εξαιρετική παράσταση που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή με τις συγκρούσεις και τις έντονες διαφωνίες μεταξύ των ενόρκων, που συνοδεύονται από την επιβλητική μουσική και τον κατάλληλο φωτισμό. Εξαιρετικοί και οι 12 ένορκοι, μεταξύ των οποίων ξεχώρισα την ερμηνεία του Μάνου Ζαχαράκου, του μοναδικού ενόρκου που πίστευε στην αθωότητα του παιδιού και κατάφερε ν’αλλάξει τη γνώμη των υπολοίπων έντεκα, του Θανάση Κουρλαμπά με τις έντονες αντιδράσεις του και τη συγκινησιακή του φόρτιση και του νέου και ταλαντούχου ηθοποιού Αλέξανδρου Πέρρου.
Οι 12 ένορκοι είναι: Μάνος Ζαχαράκος, Παντελής Παπαδόπουλος, Θανάσης Κουρλαμπάς, Γιώργος Γιαννόπουλος, Περικλής Λιανός, Μανώλης Ιωνάς, Κωνσταντίνος Μπάζας, Ορέστης Τρίκας, Αλέξανδρος Πέρρος, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Κωνσταντίνος Αρνόκουρος

Στείλε σε φίλους

10 Σχόλια

  1. Μου έχει κινήσει το ενδιαφέρον αυτή η παράσταση.

  2. θέλω κι εγώ να δω αυτή την παράσταση επιτέλους, έχω ακούσει τόσα καλά και σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι συνεχίζεται για 4η χρονιά.

  3. πολύ ωραία

  4. θέλουμε να την δούμε

  5. πρέπει να είναι πολύ ωραία παράσταση

  6. Θέλουμε πολύ να την παρακολουθήσουμε!

  7. Πολύ ενδιαφέρον ακούγεται, θα ήθελα να την παρακολουθήσω

  8. Θα θελα πολύ να τη δώ.θυμάστε τιμές?

  9. Υπέροχη παράσταση, την είδαμε πέρισυ! Αξίζει να την δείτε και κάνουν πολύ καλά που την επαναλαμβάνουν και φέτος.

  10. Είναι μια παράσταση πάρα πολύ καλή. Δεν κουράζει και οι ηθοποιοί είναι καταπληκτικοί.

Στείλε το σχόλιο σου