in

Είδαμε την παράσταση «… και εμείς καλύτερα!» στην αίθουσα της μουσικής βιβλιοθήκης του Μεγάρου Μουσικής

Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική παράσταση, σε πρωτότυπο κείμενο της ομάδας Ντούθ.

Η ιστορία προσεγγίζει με πολύ χιούμορ, ένα άλυτο μυστήριο, τη φιλία δύο παιδιών και τη ζωή σε μια καθ’ όλα τέλεια πολιτεία, καταφέρνοντας να μιλήσει στα παιδιά με έναν απλό αλλά όχι παιδιάστικο τρόπο για τη διαφορετικότητα, το όνειρο, τη φαντασία και τη γνώση που δίνει φτερά στους ανθρώπους και τους επιτρέπει να ταξιδεύουν με μόνο όχημα το μυαλό και την καρδιά τους.

Κάπου μακριά λοιπόν, πέρα απ’ τα βουνά βρίσκεται η καλύτερη πολιτεία του κόσμου. Οι κάτοικοί της ζουν απομονωμένοι, αλλά απόλυτα ικανοποιημένοι και χαρούμενοι τηρούν κάθε μέρα ευλαβικά τις συνήθειές τους! Σε αυτή την πολιτεία η κριτική σκέψη, η έρευνα και η φαντασία μοιάζει να τρομάζει τους ανθρώπους, Ο νεαρός Τζιμ όμως, που γεννήθηκε σε αυτήν την πόλη, δεν θέλει να κάνει τα ίδια και τα ίδια κάθε μέρα. Θέλει να γίνει εξερευνητής και να γνωρίσει νέα πράγματα! Η επιθυμία του είναι τόσο ισχυρή που θα έρθει σε κόντρα με τους κατοίκους και τον πρόεδρο της πολιτείας παρασύροντας στην περιπέτεια και τη μικρή Λίνα, που πηγαίνει στην ίδια τάξη. Στην ιστορία θα εμπλακεί και ένας μυστηριώδης, ταξιδευτής του κόσμου που θα τους εμπνεύσει και θα τους ωθήσει με τον τρόπο του στην ανακάλυψη του κόσμου… ξεκινώντας από ένα βιβλίο… Για να βρουν το βιβλίο θα λύσουν έναν γρίφου, θα εμπλακούν σε μια κούρσα για να προλάβουν πρώτοι να βρουν το βιβλίο και τελικά θα κάνουν τη ζωή των κατοίκων άνω κάτω… με τον πιο ενδιαφέροντα τρόπο.

Η ιστορία κατά τη γνώμη μου ήταν πανέξυπνη… Αλλά και ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάστηκε, με πολύ προσεγμένα κοστούμια ( μου άρεσε τρομερά η «πατίνα» που είχαν περάσει πάνω στα κοστούμια ώστε να μοιάζουν με μια παλιά φωτογραφία εποχής! Μου άρεσαν και οι εναλλαγές κοστουμιών), ατμοσφαιρικό φωτισμό (που μετέφερε χωρίς καμία ουσιαστική αλλαγή σκηνικού σε δευτερόλεπτα τους θεατές σε άλλο χώρο), ευφυέστατη χρήση των ξύλινων πλαισίων ως φορητά σκηνικά και τη γεμάτη χιούμορ εμπλοκή του μουσικού στην ιστορία, δημιούργησε συνολικά, μια πολύ «δεμένη» παράσταση, πολύ δουλεμένη, με πολύ δυνατή κίνηση και ροή. Τα παιδιά την παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον.

Δεν ξέρω αν τα παιδάκια που ήταν ηλικιακά πιο κοντά στα 3 (γιατί η παράσταση προτείνεται για παιδάκια μεταξύ 3 και 9 ετών) κατά πόσο μπόρεσαν πλήρως να κατανοήσουν την ιστορία και να ταυτιστούν με τους ήρωες αλλά πιστεύω πως τα κέρδισε η ροή της παράστασης. Από εκεί και η παράσταση έθεσε τις βάσεις για μια πολύ ωραία κουβέντα με τους γονείς!

Δηλώνω από σήμερα θαυμάστρια της ομάδας Ντουθ …που κατάφερε σε έναν δύσκολο χώρο ( με πολύ μικρή σκηνή) να εφεύρει πολλούς διαφορετικούς χώρους( επεκτάθηκαν κυριολεκτικά σε κάθε γωνιά της αίθουσας και δε σταματήσαμε στιγμή να τους παρακολουθούμε) και να μας συμπαρασύρει στην αναζήτηση του εχθρού του καλού – που είναι φυσικά.. το καλύτερο !

Υ.Γ Η φωτογραφία που παραθέτω είναι από τη σελίδα TicketServices.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Απολαύσαμε “Το Δάσος των Γκριμμ”

Είδαμε την παράσταση «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ» στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς