Στείλε σε φίλους

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ

Είδαμε την “Κατερίνα” του Αύγουστου Κορτώ

3 votes, average: 1,00 out of 1 (3 likes)Πρέπει να συνδεθείς για να κάνεις like!
Loading...

Είδαμε την “Κατερίνα” του Αύγουστου Κορτώ

Είδαμε την παράσταση ‘Κατερίνα”, η οποία βασίζεται στο “Βιβλίο της Κατερίνας” του Αύγουστου Κορτώ. Πρόκειται για έναν συγκλονιστικό μονόλογο της Λένας Παπαληγούρα, η οποία ερμηνεύει τη μανιοκαταθλιπτική μητέρα του συγγραφέα που οδηγήθηκε στην αυτοκτονία.

Η παράσταση παίζεται για τρίτη χρονιά στο Νέο Θέατρο Βασιλάκου. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Γιώργος Νανούρης, ο οποίος εμφανίζεται στη σκηνή μαζί με την πρωταγωνίστρια. Τα λεγόμενα της πρωταγωνίστριας σχολιάζονται από τα τραγούδια και τη ζωντανή μουσική του Λόλεκ. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη παράσταση, η οποία δεν απευθύνεται στο ευρύ κοινό.

Έχοντας διαβάσει το βιβλίο του Κορτώ, θεωρώ ότι η ηρωίδα παρουσιάζεται κατά κύριο λόγο μονόπλευρα όσον αφορά την άρρωστη ψυχικά πλευρά της, Όμως δεν μπορώ παρά να υποκλιθώ στην υποκριτική τέχνη της Παπαληγούρα που δίνει πραγματικά ένα ρεσιτάλ ηθοποιίας.

Η σκηνοθεσία και η μουσική βασίστηκαν στην απλότητα, προκειμένου να αναδείξουν την πρωταγωνίστρια.

Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου
Προφήτη Δανιήλ 3-5
Κεραμεικός, Αθήνα
τηλ: 2110132002-005
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00

Στείλε σε φίλους

2 Σχόλια

  1. Όντως πάντα άψογη η Παπαληγούρα.

  2. Φέτος είδα και το προτείνω και αυτό ανεπιφύλακτα, έναν άλλο μονόλογο με την Έφη Μουρίκη, ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ!!! Μας καθήλωσε η μοναδική της ερμηνεία!

Στείλε το σχόλιο σου

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mec Παιανίας – Santa Claus Kingdom

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή στο MEC Παιανίας ήταν πλήρως οργανωμένη πρόταση διασκέδασης για τα μικρά παιδιά τις ημέρες των Χριστουγέννων. Γεμάτη...

Close