Στείλε σε φίλους

TO ELAMAZI ΠΑΕΙ ΒΟΡΕΙΑ

Δωρεάν περιήγηση για όλη την οικογένεια στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας “Δελασάλ” (29/1)

8 votes, average: 1,00 out of 1 (8 likes)Πρέπει να συνδεθείς για να κάνεις like!
Loading...

Δωρεάν περιήγηση για όλη την οικογένεια στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας “Δελασάλ” (29/1)

Το δημιουργικό βιβλιοπωλείο «Παραμυθούπολη» διοργανώνει μια εξωτερική δράση για όλη την οικογένεια, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 11:30, μία διαφορετική περιήγηση σε μουσείο και αυτή τη φορά επιλέγει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Κολεγίου “Δελασάλ”. Μαζί με την υπεύθυνη της φετινής Λέσχης των Μικρών Εξερευνητών της Παραμυθούπολης, Κατερίνα Βασιλειάδου (Δρ. Γεωλόγο-Παλαιοντολόγο), με εμπειρία στο σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε μουσεία και εκθέσεις, μικροί και μεγάλοι θα ψάξουν, θα ανακαλύψουν, θα λύσουν, θα συζητήσουν και θα γνωρίσουν το μουσείο με έναν αλλιώτικο τρόπο, μέσα από το παιχνίδι και τη διάδραση γονιών – παιδιών.

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7–12 ετών με συνοδό ένα τουλάχιστον ενήλικο άτομο. Παιδιά και συνοδοί θα συνεργαστούν με στόχο την επιτυχή ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων από κάθε ομάδα ξεχωριστά, ενώ μέχρι το τέλος της δράσης οι ομάδες θα έχουν δημιουργήσει από κοινού ένα πόστερ που θα εισάγει μικρούς και μεγάλους συμμετέχοντες στο μαγικό κόσμο των μουσείων φυσικής ιστορίας. Στόχος της δράσης είναι η γνωριμία και εξοικείωση των συμμετεχόντων με το χώρο και τα εκθέματα ενός μουσείου φυσικής ιστορίας, η ανάπτυξη της παρατηρητικότητας και της συνεργασίας, τόσο μεταξύ των παιδιών και των συνοδών τους όσο και μεταξύ των ομάδων.

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα της δράσης:

11:15 Προσέλευση και υποδοχή των συμμετεχόντων. Καλωσόρισμα εκ μέρους του Κολεγίου “ελασάλ”. Δημιουργία ομάδων.
11:30-12:30 Α΄ Μέρος. Το Μουσείο “Δελασάλ”: Με ένα σταυρόλεξο στα χέρια η κάθε ομάδα εξερευνά τα εκθέματα και προσπαθεί να συγκεντρώσει τις απαντήσεις στους ορισμούς, ώστε να λυθεί το μεγάλο σταυρόλεξο του μουσείου.
12:30-13:00 Β΄ Μέρος. Η φύση μέσα σε ένα μουσείο: Εισαγωγή στα είδη εκθεμάτων και ενοτήτων ενός μουσείου φυσικής ιστορίας, παρατήρηση φωτογραφιών και σύνθεση ενός μεγάλου πόστερ για τα μουσεία φυσικής ιστορίας.
13:00-13:30 Γ΄ Μέρος. Εκθέματα και συλλογές: Παρατήρηση φυσικών αντικειμένων και συζήτηση γύρω από την ιστορία των μουσείων και τη δημιουργία μιας ιδιωτικής συλλογής στο σπίτι.
13:30 Λήξη δράσης και απονομή δώρων στους συμμετέχοντες.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και ο αριθμός των συμμετοχών περιορισμένος, γι’ αυτό κρίνεται απαραίτητη η κράτηση θέσης έως την Παρασκευή 27/1 το μεσημέρι.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ: 2310 690314
και στο e-mail: [email protected]

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας “Δελασάλ”
Κολέγιο “Δελασάλ” (κτίριο Γυμνασίου-Λυκείου)
Τ.Θ. 6, 57010 Πεύκα, Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310 673191

Στείλε σε φίλους

2 Σχόλια

  1. Πολύ ωραίο πρόγραμμα.

  2. Θεσσαλονίκη; νόμιζα ότι ήταν στην Αθήνα! Ωραία δράση, μπράβο.

Στείλε το σχόλιο σου

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:
“Η ΙΔΕΑ” Mία οπερέτα για παιδιά για πρώτη φορά στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά (από 5/2)

Η Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής για πρώτη φορά στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά, παρουσιάζει το έργο του ΓΚΟΥΣΤΑΒ...

Close