in

Δρακοπεριπέτειες στην αυλή της φύσης και ο όρκος των πράσινων ιπποτών πού αλλού; Στο Αερικό!

Την Κυριακή το πρωί αρκετά παιδάκια μαζί με το δικό μας είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα στην αυλή του Αερικού. Με τη βοήθεια του Κώστα, συνεργάτη του Αερικού που έχει καταπληκτική χημεία με τα παιδιά, ζωγράφισαν και διακόσμησαν τις δικές τους γλαστρούλες, έβαλαν μέσα ελαφρόπετρες και στη συνέχεια χώμα, φύτεψαν πανσέδες, ερωτάκια και άλλα λουλούδια με υπέροχα χρώματα, τα ονόματα των οποίων αγνοούμε. Τοποθέτησαν προσεκτικά τα φυτά στα γλαστράκια τους αφού έμαθαν να τα μεταφυτεύουν φορώντας τα γαντάκια τους και τακτοποιώντας το χώμα που περίσσευε.

Στη συνέχεια έβαψαν με χοντρά πινέλα και παστέλ μπογιά και ζωγράφισαν με πινέλα έναν τσιμεντόλιθο, μέσα στις τρύπες του οποίου φύτεψαν και πάλι δύο υπέροχα φυτά με φανταχτερά χρώματα.

Μετά και από αυτή τη δημιουργία κηπουρικής και ζωγραφικής, ο Κώστας τους δίδαξε τις ιδιότητες του νερού, τη διαλυτότητα ή μη από τα διάφορα υλικά που αναμειγνύουμε με το νερό και τη συμπεριφορά του νερού στις διάφορες καταστάσεις. Με πολύ απλό τρόπο με τη βοήθεια ενός μπαλονιού που το έτριψε σε μια μάλλινη ζακέτα έδειξε ότι νερό και ηλεκτρισμός είναι επικίνδυνος συνδυασμός αφού ο ηλεκτρισμός από το μπαλόνι είλκυε τη ροή του νερού και της άλλαζε κατεύθυνση. Τα παιδιά πήραν μαζί τους τα γλαστράκια με τα φυτά τους με την προτροπή να τα περιποιούνται μόνα τους και να τα βάλουν σε μεγαλύτερη γλάστρα σε έναν μήνα που θα έχουν μεγαλώσει αρκετά. Άλλωστε πάντα στο Αερικό τα παιδάκια ποτέ δεν φεύγουν με άδεια χέρια.

Τα παιδάκια ενθουσιάστηκαν και το πρωινό τους ήταν πολύ ευχάριστο και δημιουργικό. Μπράβο στο Αερικό και στους ανθρώπους τους, ευχαριστούμε και το έλα μαζί για την ευκαιρία που μας έδωσε να τα δούμε όλα αυτά από κοντά!

Από t-harris

6 Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Μία υπέροχη ανοιξιάτικη Κυριακή στο “Αερικό” !!!

Γιατί επιλέξαμε το CLUB AGIA ANNA για τις διακοπές μας…!