in

Δεν ήταν ψευδαίσθηση…ήμασταν με τον Σανκάρα !!!

Προλάβαμε κι εμείς την προτελευταία παράσταση του κορυφαίου illusionist Σανκάρα αυτή την Κυριακή.Πραγματικά μας γοήτευσε με την θεατρικότητα,την αμεσότητα & το χιούμορ του.Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός,τα υπέροχα μουσικά κομμάτια & ο ατμός που διαχέεται στο πλατό συνοδεύουν ιδανικά αυτό το σόου.
Αρχικά μας εξέπληξε με το μαγικό .Το έκοβε,το ένωνε,το έδενε,το έλυνε με τρόπο άπιαστο.Επίσης έσπαγε χάρτινα ποτήρια με τη γροθιά του,αποφεύγοντας το κρυμμένο καρφί σε ένα απ αυτά.Προτρέπει έναν θεατή να ανακατέψει κουτιά & του ζητά να τοποθετεί το χέρι του στο εσωτερικό τους,συμβουλεύοντάς τον,αν αγγίξει κάτι,να αποτραβηχτεί ταχέως.Η έκπληξη ήταν ένας σκορπιός όπου μετέπειτα,προσεχτικά,του επιτρέπει να περπατά πάνω του,λες & ήταν εκπαιδευμένος.Οι μαντικές του ικανότητες σε κάνουν να λες μα είναι ανέφικτο,ενώ κατάφερνε να αποκαλύπτει ότι είχε βάλει στο νου ο όποιος θεατής… κάρτες,ημερομηνίες,ώρες,σε ποιο ανήκει η ζωγραφιά που κρυφά δημιούργησαν τα παιδιά.
Έκτος απ τα μικρά όμως,είναι & εκείνος μέγας ζωγράφος,αλλά λίγο ιδιαίτερος,αφού καλύπτει το πορτρέτο του με ύφασμα & αφαιρώντας το,εκείνο ζωντανεύει & εμφανίζεται στη σκηνή η εικονιζόμενη κοπέλα.
Την παρτενέρ του την διαιρεί στα δυο,κλείνοντας την σε διάφανο κουτί, ώστε η κάθε του κίνηση να είναι ορατή απ τους θεατές…μην τρομάζετε,φυσικά την επαναφέρει στην αρχική της μορφή.
Εκείνη δε, εφαρμόζει μπροστά του ένα πάνελ,ενώ στέκεται όρθιος στη μέση της σκηνής.Με ρομαντισμό χορεύει τριγύρω του,ενώ με αγάπη & συγκέντρωση διαπερνά το σώμα του μέντορα της.
Και φυσικά ένας μάγος δεν θα μπορούσε να μην αιωρείται μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων μας.
Μετατρέπει,εμφανίζει,εξαφανίζει αντικείμενα με διασκεδαστικό & ανεξήγητο τρόπο.Να παίζει ρόλο άραγε η ταχύτητα,η δεξιοτεχνία του,οι ώρες μελέτης & εξάσκησης,ο γλυκός τρόπος που χειρίζεται τα χεριά,τα μάτια,το μυαλό του ? ή να είναι μάγος στην κυριολεξία? Εμείς κρατάμε το τελευταίο σαν απάντηση.Δεν πήραμε τα μάτια μας στιγμή από πάνω του (ούτε τα βλέφαρα δεν ανοιγοκλείναμε),μήπως & τον τσακώσουμε αλλά μάταια.

11 Comments

Leave a Reply
 1. Νομίζω είναι ο μοναδικός Ελληνας στο είδος του…. Εμείς τον είδαμε πέρυσι και μας άρεσε πολύ. Απότι βλέπω έχει ανανεώσει τα …μαγικά του!!! Κρίμα που τελειώνει αυτή την Κυριακή….μακάρι να παραταθούν οι εμφανίσεις του…Προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου ο χώρος του Γυάλινου Μουσικού θεάτρου. Συνήθως μάλιστα καθόμαστε και πίσω πίσω, δεν βλέπουμε τίποτα, αφού δεν υπάρχει αμφιθεατρική κλίση και χάνεται μέρος της μαγείας…..

 2. Νομίζω ότι έχει ακόμη μία παράσταση, μετά δεν ξέρω αν η θα υπάρξει παράταση, πάντως κι εμείς που δεν τον έχουμε προλάβει ακόμη ελπίζουμε να τον πετύχουμε κάπου του χρόνου.

 3. Όπως και όσο κι αν προσπαθήσουμε να περιγράψουμε αυτό το σόου, σίγουρα λαμβάνεις άλλη αίσθηση όταν βρίσκεσαι εκεί !!!
  Εξτασιασμένα τα μικρούλια τρελαινόντουσαν να ανεβαίνουν στη σκηνή για να πάρουν μέρος σε κάποιο νούμερο… Οι μεγάλοι, όσο κι αν γνωρίζουμε ότι είναι ψευδαίσθηση, ενθουσιαζόμασταν, ενώ μας ξεγελούσε σαν να είμαστε μικρά παιδιά.
  Να αναφέρω πως αν και στην φωτογραφία-αφίσα του, ο μάγος μας, δείχνει σοβαρός και ίσως λίγο τρομακτικούλης (όπως αναφέρουν κάποια παιδάκια) στην πραγματικότητα είναι τόσο οικείος και η απίστευτη φωνή του με το υπέροχο βλέμμα του σε κατακτά.
  Προσπαθήστε να είσαστε στο θέατρο το πολύ 17:25 καθώς τα ταμεία ανοίγουν 17:30…ο περισσότερος κόσμος έρχεται 17:35 με 17:40…με αυτόν τον τρόπο σίγουρα θα καθίσετε αν όχι στην πρώτη σίγουρα στη δεύτερη θέση. Επίσης ευτυχώς έχουν αφαιρέσει τα τραπεζάκια και τα περισσότερα τοιχία που υπήρχαν ανάμεσα σε κάποιες σειρές και είναι πλέον πιο ανεκτός ο χώρος.
  Θέλω να πιστεύω πως θα συνεχίζει να εμφανίζεται ίσως περιστασιακά σε διάφορους χώρους για αρκετό διάστημα ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Πήγαμε στην Έκθεση Τουταγχαμόν στον Ελληνικό Κόσμο

Πήγαμε στην τελευταία μαύρη γάτα