Στείλε σε φίλους

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΑΡΒΙΝΟΣ – ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ στην Θολον του Ελληνικού Κόσμου

3 votes, average: 1,00 out of 1 (3 likes)Πρέπει να συνδεθείς για να κάνεις like!
Loading...

ΔΑΡΒΙΝΟΣ – ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ στην Θολον του Ελληνικού Κόσμου

Η τρισδιάστατη ταινία με τίτλο «Δαρβίνος: το μυστήριο της φύσης» παρουσιάζεται στη «Θόλο», το θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας του «Ελληνικού Κόσμου», από το Νοέμβριο του 2011. Η ταινία υπόσχεται ένα περιπετειώδες ταξίδι ανακάλυψης της εξέλιξης της ζωής στον πλανήτη μας μέσα από τα μάτια του Δαρβίνου.

Στη Βικτοριανή εποχή πολλά φυσικά φαινόμενα είχαν ήδη ανακαλυφθεί και περιγραφεί με βάση φυσικούς νόμους, έλειπε όμως μια πιο πειστική αναπαράσταση του θεμελιώδους μηχανισμού της ζωής. Με ποια διαδικασία εμφανίζονται νέα είδη για να αντικαταστήσουν αυτά που εκλείπουν; Ήταν πλέον η κατάλληλη στιγμή για μια συνολική ερμηνεία που θα «ξεκλείδωνε» το μυστήριο των μυστηρίων: την ίδια τη ζωή.

Οι θεωρίες του Δαρβίνου για τη φυσική επιλογή και την προέλευση των ειδών -συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου- παρουσιάζονται στην ταινία με τρόπο εντυπωσιακό αλλά και εύληπτο. Αποκαλύπτεται σε όλο το του το μεγαλείο το υπέροχο τοπίο της φύσης και αποκαθίστανται βήμα βήμα τα κομμάτια του επιστημονικού αυτού αινίγματος. Παράλληλα, νέα ερωτήματα δημιουργούνται, που αφήνουν περιθώρια για καινούριες ερμηνείες.

Τα εντυπωσιακά γραφικά στην 360° οθόνη της «Θόλου», η μουσική από τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βουδαπέστης και η αφήγηση του ηθοποιού Γιάννη Μπέζου, εγγυώνται ότι η ταινία «Δαρβίνος. Το μυστήριο της φύσης» θα «μαγέψει» μικρούς και μεγάλους. Από 11 Νοεμβρίου 2011 στη «Θόλο» (διάρκεια 40 λεπτά).

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Πειραιώς 254, Ταύρος

ΤΗΛ. 2122 54 0000

ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ στις 11.00 

ΚΥΡΙΑΚΗ στις 11.00

Στείλε σε φίλους

7 Σχόλια

  1. τον Νοέμβριο του 2011;;;;Μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος;;;

    • Κι όμως! Η συγκεκριμένη προβολή γίνεται από το 2011 και θυμάμαι ότι την ειχαμε δει κι εμείς πριν από 3-4 χρόνια!

  2. ετσι ακριβως είναι το άρθρο στην ιστοσελίδα του ΙΜΕ! Απλά δεν έχουν αλλάξει την έκφραση “από 11 Νοεμβρίου 2011 στη ΘΟΛΟ” και σε μπερδεύει λιγάκι. Αλλά η συγκεκριμένη προβολή ισχύει μέχρι σήμερα και θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα τώρα που έχουμε μεγαλώσει!!!

  3. το ΙΜΕ είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμά μας!

  4. ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Χαίρομαι που ισχύει η προβολή γιατί θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα

  5. τέλεια ιδέα!

  6. Ωραια

Στείλε το σχόλιο σου