in , , ,

Το αγάπησα!Το αγάπησα!

Δανειστικές Βιβλιοθήκες «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ στα ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ- ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ

 «Αν μπορείς, κοίταξε τον φόβο κατάματα και ο φόβος θα φοβηθεί και θα φύγει»

Νίκος  Καζαντζάκης

 

Δανειστικές Βιβλιοθήκες «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ  στα ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ

 

Ο Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά συναντά τον Καπετάν Μιχάλη και από κοντά Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται για μια Ασκητική Στα Παλάτια της Κνωσού . Μαζί τους  Οι Σπασμένες Ψυχές με Αναφορά στον Γκρέκο δίνουν ραντεβού στα ΚΑΠΗ Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη. Οι Εκδόσεις Καζαντζάκη- Kazantzakis Publications δώρισαν 72 βιβλία στον Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη με στόχο την ίδρυση και λειτουργία Δανειστικών Βιβλιοθηκών στα ΚΑΠΗ του Δήμου. Η αρχή έγινε και αναμένονται και άλλες δράσεις συνεργασίας με τις συγκεκριμένες εκδόσεις.

 

 

Ο Δήμαρχος Νίκαιας -Αγ.Ι.Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης και η Αντιδήμαρχος Ισότητας και Τρίτης Ηλικίας Δέσποινα Σωτηροπούλου παρέλαβαν χθες τα βιβλία με τα οποία οι Δανειστικές Βιβλιοθήκες των ΚΑΠΗ, αυτός ο νέος θεσμός, «βαπτίζονται» ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ.

«Η πανδημία δε μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην υλοποίηση στόχων προς όφελος των δημοτών. Τα μέλη των ΚΑΠΗ, εδώ και ένα χρόνο, έχουν απομονωθεί για να διασφαλίσουν και προστατεύσουν την υγεία τους. Τα ΚΑΠΗ μας, πηγή ελεύθερης έκφρασης και τόπος συνάντησης, αυτή την άνοιξη ανθίζουν με τα «λουλούδια» του Νίκου Καζαντζάκη» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Νίκαιας -Αγ.Ι.Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης και συνεχίζει: «Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη σύσταση Δανειστικών Βιβλιοθηκών στα ΚΑΠΗ του Δήμου μας έτσι ώστε με το άνοιγμά τους να παρακινήσουμε τα μέλη να ασχοληθούν με την ανάγνωση. Νοιώθω συγκινημένος και υπερήφανος γιατί αυτός ο νέος θεσμός ξεκινά με τους θησαυρούς του Νίκου Καζαντζάκη. Το γεγονός ότι οι Εκδόσεις Καζαντζάκη αγκάλιασαν τα ΚΑΠΗ του Δήμου μας δίνει ελπίδα και θάρρος να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια».

Η Νίκη Π. Σταύρου εκδότης του οίκου KazantzakisPublications και πνευματική δικαιούχος αναφέρει:

«Σε άγριες και ανήσυχες εποχές, όπως αυτήν που διανύουμε, η μόνη παρηγοριά και σωτηρία είναι η επιστροφή στις πολιτιστικές μας αξίες. Ο Νίκος Καζαντζάκης, σταθερός φάρος πολιτισμού, και ένας ηθικός και άμεμπτος Άνθρωπος, για τον οποίο η πολυαγαπημένη του σύζυγος και σύντροφος ζωής, Ελένη, δήλωσε πως ποτέ δεν ντράπηκε για μία του πράξη, μας εμψυχώνει και μας υπενθυμίζει τη σημασία της ηθικής και των αξιών στη ζωή μας.

Σήμερα, οι Εκδόσεις Καζαντζάκη, προσφέρουν στα ΚΑΠΗ Νίκαιας, με αγάπη και θαυμασμό για το τεράστιο έργο που επιτελούν για τους συνανθρώπους μας και για τον ελληνικό πολιτισμό, 72 βιβλία του μεγάλου μας συγγραφέα, και επιφυλασσόμαστε για μελλοντικές συνεργασίες, αλλά και μια όμορφη έκπληξη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι η Ανάγνωση στην Τρίτη Ηλικία ενδυναμώνει τη μνήμη, προστατεύει από το Αλτσχάιμερ, περιορίζει το στρες και βελτιώνει τον ύπνο. Από τη στιγμή που ένας ηλικιωμένος θα αρχίσει να γίνεται μέρος της πλοκής ενός βιβλίου, χρειάζονται μόνο 6 λεπτά για να μειωθεί ο καρδιακός ρυθμός και να χαλαρώσουν οι μυς.

Από xanpet

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ καθημερινοί ήρωες

Παραμυθιακές Δράσεις από τα Παραμυθοκαμώματα εν καιρώ καραντίνας