Στείλε σε φίλους

Uncategorized

Γνωρίζουμε το “City Game Θεσσαλονίκη”: Eκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό παιχνίδι για τη Θεσσαλονίκη

0 votes, average: 0,00 out of 1 (0 likes)Πρέπει να συνδεθείς για να κάνεις like!
Loading...

Γνωρίζουμε το “City Game Θεσσαλονίκη”: Eκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό παιχνίδι για τη Θεσσαλονίκη

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

«Γνωρίζεις την πόλη σου; Νομίζεις!» Με αυτό το σκεπτικό κατά νου και θέλοντας να συμβάλει στην ανάδειξη της ιστορίας και του πλούτου της Θεσσαλονίκης ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, δημιούργησε ένα εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό παιχνίδι για την πόλη, το City Game Θεσσαλονίκη.

Το διαφορετικό αυτό επιτραπέζιο έχει ως στόχο να αποκαλύψει σε μικρούς και μεγάλους άγνωστες πτυχές της πόλης μέσα από μια ευχάριστη και εκπαιδευτική διαδικασία. Περιλαμβάνει μάλιστα 1.800 κάρτες ερωτήσεων-απαντήσεων που φανερώνουν στους παίκτες τα μικρά μυστικά της Θεσσαλονίκης και τους ταξιδεύουν στο παρελθόν, αλλά και στο παρόν της. Από την προέλευση γνωστών οδών της πόλης και την ιστορία μνημείων που προσπερνούμε καθημερινά μέχρι επώνυμα πρόσωπα που γεννήθηκαν και διέπρεψαν σε αυτή, όλα βρίσκουν την απάντησή τους στο City Game Θεσσαλονίκη.

Οι ερωτήσεις που περιλαμβάνει το παιχνίδι κατηγοριοποιούνται ως εξής: ιστορία, αθλητισμός, lifestyle, πολιτισμός, οικονομία, πόλη, πρόσωπα. Στο ταμπλό του παιχνιδιού υπάρχουν 48 βήματα και για να κερδίσει κάποιος παίκτης θα πρέπει να απαντήσει σωστά σε 48 ερωτήσεις και μία τελευταία της δικής του επιλογής.

«Συζητώντας με φίλους και γνωστούς, αλλά κυρίως με νέα παιδιά, διαπίστωσα ότι υπάρχει έλλειμμα γνώσης σχετικά με την ιστορία της πόλης μας. Ενώ γνωρίζουμε πολλά για το έθνος και τη χώρα μας, η πλούσια ιστορία της Θεσσαλονίκης παραμένει σε πολλές πτυχές της άγνωστη και παραμελημένη» σημειώνει ο κ. Κυριάκος Ποζρικίδης.

«Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη αγαπημένη, γεμάτη γνώση και μυστικά που την κάνουν διαχρονικά ελκυστική. Όλα αυτά αποφάσισε να κάνει… παιχνίδι ο Κυριάκος Ποζρικίδης» τονίζει από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, εκτιμώντας πως το CityGame Θεσσαλονίκη θα μαγέψει όσους ασχοληθούν μαζί του.

Υπεύθυνος για την πιστοποίηση των ερωτήσεων και την ιστορική τεκμηρίωση είναι ο ομότιμος καθηγητής του Α.Π.Θ, κ. Γιώργος Αναστασιάδης. Τη δε επιμέλεια των γραφικών είχε η IDEART.

Στον σχεδιασμό του κ. Ποζρικίδη είναι το παιχνίδι CityGame να διαμορφωθεί και για άλλες πόλεις της Ελλάδας ή του εξωτερικού σε εκδόσεις που θα ακολουθήσουν. Στο επόμενο διάστημα δε προβλέπεται να διατεθεί και σε ηλεκτρονική έκδοση, όπου οι παίκτες θα μπορούν να παίζουν εξ αποστάσεως μέσω διαδικτύου.

Στείλε σε φίλους

Στείλε το σχόλιο σου

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:
“Ο Καραγκιόζης, ο Γκλουμπιλούξ και ο Αη Βασίλης”στη μικρή Αυλαία της Χ.Α.Ν.Θ. (17/12)

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου Ο Δημήτρης Καρόγλου με τη Σκιάς Όναρ θα παρουσιάσουν το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016, στις 18:00, την...

Close