Στείλε σε φίλους

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Βραδινή ξενάγηση στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου (28 & 29/7)

6 votes, average: 1,00 out of 1 (6 likes)Πρέπει να συνδεθείς για να κάνεις like!
Loading...

Βραδινή ξενάγηση στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου (28 & 29/7)
Σήμερα και αύριο (Παρασκευή και Σάββατο 28-29 Ιουλίου 2017) οι επισκέπτες μας στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου θα έχουν την δυνατότητα να παρατηρήσουν δύο ουράνια αντικείμενα:Τον πλανήτη Κρόνο με τους δακτυλίους του, από το τηλεσκόπιο Δωρίδη και την Σελήνη, με φορητό τηλεσκόπιο, καθώς πλησιάζει στο πρώτο τέταρτο.

Τόπος: Οι ξεναγήσεις ξεκινούν στις 21:00 και κάθε 30 λεπτά, ως τις 22:30

Το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου βρίσκεται στον ιστορικό χώρο του ΕΑΑ στο Θησείο στην κορυφή του λόφου Νυμφών, απέναντι από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Στεγάζεται στο κτίριο Σίνα (βλ. φωτογραφία) το οποίο θεμελιώθηκε το 1842 ύστερα από δωρεά του Γεώργιου Σίνα, επιχειρηματία και γενικού πρόξενου της Ελλάδας στη Βιέννη, και βασίστηκε σε σχέδια του Δανού αρχιτέκτονα Τheophil Hansen.

Σκοπός του Κέντρου είναι η καθημερινή ενημέρωση του κοινού σε θέματα Αστρονομίας καθώς και της σχεδόν δύο αιώνων επιστημονικής και πολιτιστικής ιστορίας του ΕΑΑ, η οποία είναι συνυφασμένη με καθοριστικές στιγμές στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διπλανό λόφο της Πνύκας ο Μέτωνας πραγματοποίησε τις πρώτες αστρονομικές παρατηρήσεις στην αρχαία Αθήνα με το Ηλιοτρόπιό του.

 

Τηλέφωνο 2103490112

Email 

Στείλε σε φίλους

10 Σχόλια

  1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ !

  2. Πολύ ωραία βραδιά, πολύ ωραία εμπειρία, εμείς για την ώρα είμαστε στην εξοχή και βλέπουμε τον έναστρο ουρανό παριστάνοντας τους ερασιτέχνες αστρονόμους, ελπίζουμε να συνεχιστούν και από Σεπτέμβρη οι καταπληκτικές αυτές ξεναγήσεις.

  3. Καθότι κι εμείς σε διακοπές, ελπίζουμε από Σεπτέμβρη να μπορέσουμε να πάμε.

  4. ενδιαφέρον

  5. θα προσπαθήσουμε να πάμε σήμερα

  6. Έχουμε πάει και μας άρεσε πολύ.

  7. δεν μπορέσαμε να πάμε και θέλαμε πάρα πολύ

  8. Πολύ ενδιαφέρον!!1

  9. Έχουμε πάει σε νυχτερινή ξενάγηση την άνοιξη με τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου μας και ήταν πολύ όμορφα! Είναι σίγουρα κάτι που θέλουμε να ξανακάνουμε.

  10. Υπέροχη η βραδινή ξενάγηση.

Στείλε το σχόλιο σου

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εκδηλώσεις για παιδιά στην Κρήτη!

Η φωτογραφία αποτελεί έργο ζωγραφικής της Βουντουράκη Εύης Δημοτικό Σχολείο Τσικαλαριών που κέρδισε το 1ο βραβείο στον Διαγωνισμό Ζωγραφικής που προκήρυξε ο Δήμος...

Close