Στείλε σε φίλους

ΠΗΓΑΜΕ

Βραδινή ξενάγηση στο αστεροσκοπείο Πεντέλης!

17 votes, average: 1,00 out of 1 (17 likes)Πρέπει να συνδεθείς για να κάνεις like!
Loading...

Βραδινή ξενάγηση στο αστεροσκοπείο Πεντέλης!

Κυριακή βράδυ και καθώς θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό, αποφασίσαμε να πάμε προς Πεντέλη και να επισκεφτούμε το αστεροσκοπείο με απώτερο σκοπό να παρατηρήσουμε κάποιο πλανήτη ή αστέρι από το τηλεσκόπιο!
Η διάρκεια της ξενάγησης είναι περίπου 2.30 ώρες (με κόστος 5 ευρώ /άτομο) και ξεκινάει στις 20.00 κάθε Σάββατο & Κυριακή.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία ομιλία την πρώτη ώρα για θέματα αστρονομίας και περιβάλλοντος, συνεχίζει με μία ταινία 22 λεπτών για τη δημιουργία του σύμπαντος, κατόπιν κάνει ένα διάλειμμα ενός τετάρτου και ολοκληρώνεται με νυχτερινή παρατήρηση με το τηλεσκόπιο Newall,καιρού επιτρέποντος πάντα!
Δυστυχώς οι ενήλικες δεν προλάβαμε να παρατηρήσουμε από το τηλεσκόπιο διότι σύννεφα εμπόδισαν την ορατότητα αλλά ευτυχώς τα μικρότερα παιδιά (στα οποία φυσικά δόθηκε προτεραιότητα) είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση)!
Για τον λόγο αυτό θα το πρότεινα ως μία ευχάριστη και εκπαιδευτική δραστηριότητα για του καλοκαιρινούς μήνες.Θα το πρότεινα επίσης για παιδιά άνω των 10 ετών τα οποία ίσως καταλάβουν κάποια πράγματα καλύτερα και δεν βαρεθούν κατά τη διάρκεια της ομιλίας!

Στείλε σε φίλους

11 Σχόλια

 1. Έχουμε πάει και εμείς και είχαμε περάσει υπέροχα.

 2. Έχω πάει κι εγώ παλιότερα! Είναι όντως ενδιαφέρον, αλλά, όπως αναφέρεται, για μεγαλύτερα παιδιά.

 3. θα είναι ωραίο

 4. Πολύ ωραία αναλυτική περγραφή.Σ’ ευχαριστουμε.. Κι εγω για καλοκαιρινά βράδια το σκεφτόμουν!!

 5. θέλω κι εγώ!!!!!!

 6. Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση!

 7. Πολύ καλή και διαφορετική δραστηριότητα!

 8. Πολύ ωραίο και πρωτότυπο!

 9. πολυ καλη προταση !

 10. επειδη κανουμε καμπινγκ έχουμε τυχει κατα καιρούς με “γειτονες” που έχουν τηλεσκόπιο και ειναι πραγματικά απίστευτη εμπειρια για μικρους και μεγάλους το “ψαξιμο” και η ανακάλυψη των αστεριών!

 11. Πολύ ωραία ιδέα ευχαριστούμε για την πρόταση

Στείλε το σχόλιο σου