Στείλε σε φίλους

ΔΙΑΚΟΠΕΣ / ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ

Απόδραση στις Μυκήνες!!!

18 votes, average: 1,00 out of 1 (18 likes)Πρέπει να συνδεθείς για να κάνεις like!
Loading...

Απόδραση στις Μυκήνες!!!

Έχουμε επισκεφτεί αρκετές φορές τις Μυκήνες- ποτέ όμως μαζί με την κόρη μας.
Έχοντας διδαχθεί αρκετά πράγματα στη μυθολογία του βιβλίου της τρίτης δημοτικού και με πολλά ακόμη να επίκεινται λόγω του Μυκηναϊκού πολιτισμού στο τέλος του βιβλίου αποφασίσαμε να εκδράμουμε στις Μυκήνες.

Οι «Πολύχρυσες Μυκήνες», το βασίλειο του μυθικού Αγαμέμνονα, που πρώτος ύμνησε ο Όμηρος στα έπη του, είναι το σημαντικότερο και πλουσιότερο ανακτορικό κέντρο της Ύστερης Εποχής του Χαλκού στην Ελλάδα.
Η μυθική παράδοση φέρει ως ιδρυτή των Μυκηνών τον Περσέα, γιο του Δία και της Δανάης, της κόρης του Ακρισίου, του βασιλιά του Άργους, απόγονου του Δαναού. Ο Παυσανίας αναφέρει ότι ο Περσέας ονόμασε τη νέα πόλη Μυκήνες είτε επειδή εκεί έπεσε ο μύκης του ξίφους του είτε επειδή εκεί αποκαλύφθηκε μία πηγή με άφθονο νερό, η Περσεία πηγή, κάτω από τη ρίζα ενός «μύκητος», δηλαδή ενός μανιταριού. Σύμφωνα με το μύθο, οι απόγονοι του Περσέα βασίλεψαν στις Μυκήνες για τρεις γενιές, με τελευταίο τον Ευρυσθέα, που σκοτώθηκε χωρίς να αφήσει απογόνους, και έτσι οι κάτοικοι των Μυκηνών επέλεξαν ως βασιλιά τους τον Ατρέα, γιο του Πέλοπα και πατέρα του Αγαμέμνονα και του Μενέλαου.

Τα κυκλώπεια τείχη της μυκηναϊκής ακρόπολης που παρέμεναν ορατά στο πέρασμα των αιώνων και αποτέλεσαν πόλο έλξης πολλών περιηγητών και αρχαιοφίλων εντυπωσίασαν τόσο πολύ την μικρή που δεν ήθελε να φύγουμε. Τριγυρίζαμε και μας έλεγε ιστορίες από την αρχαιότητα. Επίσης, για αρκετά πράγματα του μουσείου είχε να μας πει τόσες ιστορίες που είχε διαβάσει σε βιβλία!

Μια εκπληκτική εκδρομή που αξίζει να πηγαίνουμε τα παιδιά μας όταν είναι σε ηλικία να καταλαβαίνουν και να έχουν σαφή γνώση της ιστορίας μας!!!

Στείλε σε φίλους

Φωτογραφία του/της codina
Με λένε Δήμητρα και είμαι φιλόλογος. Έχω μία κόρη που έχει γεννηθεί το 2008. Έχει τρέλα με το θέατρο και έχουμε παρακολουθήσει πολυάριθμες παραστάσεις από πριν καν γίνει δύο.

12 Σχόλια

 1. υπέροχο μέρος

 2. Φωτογραφία του/της aleteo

  Τέλεια εκδρομή…

 3. Φωτογραφία του/της MARIOSAGGELIKI

  Και του χρόνου παιδιά ,να είστε καλά!!

 4. Φωτογραφία του/της rosa k

  Και στα δικά μου παιδιά άρεσε πάρα πολύ!!!

 5. Φωτογραφία του/της ΙΩΑΝΝΑ ΖΟΥΡΟΥ

  Ωραίος χώρος!!!

 6. Φωτογραφία του/της nikoskon

  Πανέμορφη εκδρομή και σε συνδυασμό με το Ναύπλιο ακόμα καλύτερα!!!

 7. Φωτογραφία του/της despoinael

  Το καλύτερο μάθημα ιστορίας.

 8. Φωτογραφία του/της felacha

  υπέροχο φαίνεται

 9. Φωτογραφία του/της stavroulita-1304

  κι εμεις με το παιδι δεν εχουμε πάει ποτε!
  του χρονου που θα παέι στη γ δημοτικου νομιζω πως θα ειναι μια καλη ευκαιρια

 10. Φωτογραφία του/της t-harris

  Η βιωματική μάθηση έχει τα καλύτερα και διαρκέστερα αποτελέσματα. Πραγματικά πολύ ωραίος προορισμός με τουριστικό και φυσικά αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

 11. Φωτογραφία του/της ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ

  Τέλειο ταξίδι στο χρονο και την ιστορία.

Στείλε το σχόλιο σου

Read previous post:
Μεγάλη Παρασκευή στην Ιερά Μονή Πεντέλης!

Μετά από παρότρυνση φίλων, αποφασίσαμε να πάμε την Μεγάλη Παρασκευή στην Ιερά Μονή Πεντέλης, ώστε να παρακολουθήσουμε εκεί την λειτουργία...

Close