in

Απολαύσαμε την βραβευμένη Ελληνική ταινία ” Έτερος Εγώ”.

Σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας η μικρή Δανάη γιορτάζει τα δέκατα της γενέθλια και λαμβάνει από τον παππού της δύο μενταγιόν με την μορφή του Πυθαγόρα και τους αριθμούς 220 στο ένα και 284 στο άλλο. Το ένα το περνάει στο λαιμό της εγγονής του και το άλλο το κλείνει στην παλάμη της λέγοντας της να το χαρίσει όχι σε όποιον αγαπήσει πολύ αλλά σε όποιον αγαπήσει αληθινά!
Χρόνια μετά παραμονή πρωτοχρονιάς σε ένα μπαρ δυο ζευγάρια διασκεδάζουν μέχρι τη στιγμή που η Κλειώ και ο σύντροφός της αποχωρούν,επιβιβάζονται στη μηχανή τους και σταματούν σε ένα απόμερο σημείο προκειμένου ο σύντροφός της να της κάνει πρόταση γάμου.Οι δύο νέοι βρίσκονται αγκαλιασμένοι πάνω στην μηχανή όταν ξαφνικά παρασύρονται από ένα αυτοκίνητο και εγκαταλείπονται στην άσφαλτο.
Η ιστορία συνεχίζεται όταν αρχίζουν να λαμβάνουν χώρα μια σειρά από ασύνδετους φαινομενικά φόνους και η αστυνομία ζητάει την βοήθεια του καθηγητή εγκληματολογίας Δημήτρη Λαΐνη (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης) μετά από εισήγηση του μέντορά του (Δημήτρης Καταλειφός). Το μόνο κοινό που υπάρχει είναι ρητά του Πυθαγόρα στα σημεία που βρίσκονται τα πτώματα.Ο εγκληματολόγος κινείται στα όρια του αυτισμού,είναι ιδιαίτερα εσωστρεφής και βιώνει το προσωπικό του δράμα με τον πατέρα του να βρίσκεται σε κώμα μετά από τροχαίο ατύχημα στο οποίο εγκαταλείφθηκε. Όσο προχωρούν οι φόνοι αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι που θέλει τα θύματα να συνδέονται με παραδικαστικό κύκλωμα και τον ένοχο να διαπράττει τους φόνους για λόγους εκδίκησης και μόνο.Η ταινία βασίζεται σε ένα δυνατό σενάριο το οποίο απογειώνουν οι ηθοποιοί με τον Δαδακαρίδη που είχαμε συνηθίσει σε κωμωδίες να μας καθηλώνει. Πραγματεύεται αξίες όπως η αγάπη , η φιλία και η πίστη. Πίστη στον άνθρωπο και τις αξίες που κουβαλάει μέσα του και μιλάει στην ηθική μας συνείδηση. Το ανθρώπινο χρέος υπερνικά τους νόμους; Η θρησκευτική πίστη τη ρόλο έχει στην διαμόρφωση του χαρακτήρα και στις επιλογές μας; Είναι άραγε ο δολοφόνος ιδιόμορφη προσωπικότητα ή κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες ο καθένας από μας μπορεί να γίνει δολοφόνος!

10 Comments

Leave a Reply
  1. Διάβασα κριτική του Μήτση στο αθηνόραμα και του έδινε 1 1/2 αστέρι. Έβγαλα άμεσα εισιτήρια γιατί ήμουν σίγουρη ότι θα είναι καλό και δεν με απογοήτευσε καθόλου. Δυνατό σενάριο, εξαιρετικοί ηθοποιοί, βαθιά νοήματα και προβληματισμοί, μας καθήλωσε από την αρχή. Είναι μια εξαιρετική αρχή για Ελληνικό θρίλερ! !

    • Πόσο θα συμφωνήσω μαζί σας ότι οι κριτικές είναι πολλές φορές …υποκειμενικές . Η κριτική που κάνουμε εδώ στο έλαμαζί είναι πιο σίγουρος οδηγός επιλογών , έστω και αν δεν είμαστε “έγκριτοι ” κριτικοί! Ίσως γιατί έχουμε κοινές ανάγκες διασκέδασης και προβληματισμού .

Αφήστε μια απάντηση

Comedy Club για παιδιά με τον Γιώργο Χατζηπαύλου

Φτιάξαμε το πρώτο μας κολάζ με αφορμή το έργο του Ματίς στο Αερικό!!!