in ,

Απλά καταπληκτική η παράσταση Χιονάνοι των Patari Project!!!

Αρχικά θα πρέπει να σας πω ότι δεν είχα ξαναδεί την συγκεκριμένη ομάδα παρά τα θετικά σχόλια που είχα ακούσει τα προηγούμενα χρόνια και δεν μου φαινόταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον το να παρακολουθήσω μια παράσταση η οποία στερείται σκηνικών ,κουστουμιών και ζωντανής μουσικής..
Η επιμονή της μικρής μου όμως που είχε ήδη παρακολουθήσει την παράσταση με το σχολείο ήταν αυτή που με οδήγησε στο να κλείσω τα εισιτήρια και να απολαύσω την καλύτερη κατά την γνώμη μου φετινή παράσταση!!
Η πρώτη μας γνωριμία με τους ηθοποιούς γίνεται λίγο πριν την έναρξη της παράστασης καθώς είναι οι άνθρωποι που μας οδηγούν στις θέσεις μας.
Η δράση της παράστασης εκτυλίσσεται πάνω σε δυο παλέτες και έναν ξύλινο διάδρομο που τις ενώνει με τους ηθοποιούς να μην κατεβαίνουν καθόλου στη σκηνή.
Η ιστορία της Χιονάτης αλλιώς λοιπόν είναι μια ιστορία στην οποία η κακιά Βασίλισσα δεν είναι και τόσο κακιά αλλά παντρεύτηκε τον Βασιλιά από έρωτα και άρχισε να νιώθει ζήλια για την κόρη του Βασιλιά μόνο και μόνο επειδή εκείνος την παραμελούσε. Η μήπως τελικά δεν την ζήλευε και τόσο και όταν την έδιωξε από το παλάτι της έλειπε πραγματικά;;
Από την άλλη η Άννυ – Χιονάτη δεν είναι ο αξιαγάπητος χαρακτήρας που γνωρίζουμε από το παραμύθι αλλά είναι μια εγωίστρια η οποία δεν σκέφτεται παρά μόνο τον εαυτό της και ταλαιπωρεί τους νάνους που βρίσκονται στο δρόμο της..
Οι Χιονάνοι από την άλλη εναλλάσσονται με απίστευτη ταχύτητα σε όλους τους ρόλους από τον στρατό της βασίλισσας μέχρι τους νάνους και μιμούνται με επιτυχία όλους τους ήχους του δάσους.
Μια παράσταση γρήγορη με χιούμορ και ιδιαίτερα μηνύματα που σας προτείνω να παρακολουθήσετε χωρίς δεύτερη σκέψη!!
Αγαπημένη μας πάντως ήταν η κακιά Βασίλισσα.

Υ.Γ. Θα πρέπει επίσης να αναφέρω ότι η πολιτική του θεάτρου επιτρέπει την μεταφορά των εκδοθέντων εισιτηρίων σε άλλη ημερομηνία κάτι που μας χρειάστηκε λόγω ασθένειας.

32 Comments

Leave a Reply
    • Δυστυχώς είχα μια άρνηση…Βέβαια από δω και πέρα δηλώνω ότι δεν θα χάσω άλλη παράσταση της συγκεκριμένης ομάδας, είναι εξαιρετική η δουλειά τους. Περιττό βέβαια να σας πω ότι θα το ξαναδούμε!!!

  1. οι παραστάσεις με την σφραγίδα των PATARI PROJECT και της Σοφίας Πάσχου είναι ξεχωριστές. Ιδιαίτερο χιούμορ, γρήγορος ρυθμός, πανέξυπνη διασκευή γνωστών παραμυθιών σε ένα εντελώς γυμνό σκηνικό γιατί τελικά δεν χρειαζεσαι το “περιτύλιγμα” αλλά την ουσία του έργου.Σίγουρα δεν απευθυνονται σε μικρά παιδιάκια (από 7 τουλάχιστον και άνω)

  2. Το “Πιάνω παπούτσι πάνω στο πιάνο” παίχτηκε για 2 χρονιές στο θέατρο ΠΟΡΤΑ. Εγω προσωπικά …..ερωτεύτηκα τους PATARI PROJECT με αυτό το έργο. Την πρώτη φορά που πήγαμε η κόρη μου ήταν 6 ετών. Τη δεύτερη φορά ήταν 7,5 και αυτήν την παράσταση τη θυμάται έντονα μεχρι και σήμερα. Οι “Χιονάνοι” ειναι σίγουρα στο πρόγραμμά μας. Συμφωνώ ότι δεν απευθύνεται σε μικρά παιδάκια, δεν πρόκειται για το κλασσικό παραμύθι αλλά για διασκευή με πολλά στοιχεία που μόνο μεγαλύτερα παιδιά θα καταλάβουν οι δε γονείς σίγουρα θα απολαύσουν

  3. την είδα την Κυριακη! καταπληκτική παράσταση! κάθε χρόνο πάει η μικρή μου με το σχολείο στο θέατρο πόρτα, είχε δει και το πιάνω παπούτσι πάνω στο πιάνο κι είχε ξετρελαθεί.
    μπράβο στην ομάδα και στο θέατρο πόρτα που υποστηρίζουν τέτοιες ποιοτικές παραστάσεις!

Αφήστε μια απάντηση

Οι IMAM BAILDI στο ΚREMLINO στις 9 Φεβρουαρίου

 Αποκριάτικα Σαββατοκύριακα το Φλεβάρη στην Παραμυθοχώρα!