in

Πήγαμε στη παράσταση “Απαγορεύεται η μουσική” στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής

[av_gallery ids=’86786,86787,86788′ style=’big_thumb’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’]

                       

  Πήγαμε στη παράσταση Απαγορεύεται η μουσική στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής
 
Τρεις ταλαντούχοι ηθοποιοί, ο Ορέστης Τζιόβας, ο Ελισσαίος Βλάχος και ο Μιχάλης Κοιλάκος, που αποτελούν την ομαδα Κοπέρνικος ανεβάζουν τη θεατρική παράσταση ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ σε σκηνοθεσία Γκάυ Στεφάνου στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής και βρεθήκαμε εκεί για να παρακολουθήσουμε τη πρεμιέρα.
Η βιβλιοθήκη ήταν πλήρης από κόσμο, όταν καταφθάσαμε! Η οργάνωση του χώρου ήταν εντυπωσιακή, πολύ σωστή επιλογή να καθίσουν στις τρεις πρώτες σειρές οι μικρότεροι θεατές!
Να αναφέρουμε λίγα λόγια για το έργο : κάπου στη μεγαλούπολη ο κύριος Ευδαίμων  αναλαμβάνει τη διαχείριση μιας συνηθισμένης πολυκατοικίας, μόνο που επιβάλλει τους δικούς του αυστηρούς κανόνες. Όλοι υπακούουν πειθήνια, μέχρι που κάνει την εμφάνισή του ένας νέος ένοικος, ο Αχιλλέας. Τότε είναι που ξεκινά η ξεκαρδιστική ιστορία με ανατροπές και γλυκά διδάγματα.
Πρόκειται για μια καλοστημένη παράσταση με κείμενο που επιμελήθηκαν ο Άγγελος Αγγέλου και η Έμη Σίνη. Η πλοκή είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και ανατρεπτική. Ως προς το τόπο και χρόνο του κειμένου, η ιστορία έχει σύγχρονα και ρεαλιστικά στοιχεία, δηλαδή κάπου στη μεγαλούπολη του σήμερα. Φυσικά, δεν λείπει το παραμυθιακό στοιχείο με μαγικά ξόρκια που τόσο αγαπούν τα παιδιά! Πολύ εύστοχη και συνάμα χιουμοριστική η επιλογή των ονομάτων των ηρώων!  
 
Το ενδιαφέρον του κοινού ,σε καμία περίπτωση, δεν μειώθηκε , και για όσους παραβρέθηκαν στη πρεμιέρα θα άκουσαν τα διαχυτικά γέλια τόσο των μικρών θεατών όσο και των ενηλίκων.
Αυτή η παραγωγή αποδεικνύει περίτρανα ότι η μαγική συνταγή της επιτυχίας δεν συνδέεται άρρηκτα με τις ακριβοπληρωμένες παραγωγές και τα φανταχτερά σκηνικά! Εδώ θα βρείτε το κέφι και το πηγαίο ταλέντο τριών ηθοποιών που μοιράζουν απλόχερα μουσική και κατά τη διάρκεια της παράστασης επικοινωνούν με το κοινό τους.
Μια πραγματικά υπέροχη επιλογή για θέατρο!
Κάθε Κυριακή στις 15.00 μέχρι τις 17 Μαΐου
Εισιτήρια : παιδικο 8 ευρώ
                  Ενήλικα 10 ευρώ

 

Από Δήμητρα Τσιαούση

Είμαι η Δήμητρα, δημοσιογράφος και μητέρα τριών παιδιών. Η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, τις παρασταστικές τέχνες και τις ποιοτικές αποδράσεις για μεγάλους και μικρούς με έφερε στο ΕΛΑΜΑΖΙ. Μαζί θα «ζουμάρουμε» τα καλύτερα δρώμενα στην Αττική με τις καλύτερες προτάσεις διασκέδασης, ψυχαγωγίας και διδαχής!

2 Comments

Leave a Reply
  1. καταπληκτικη παρασταση! από αυτες που δεν πρεπει να χάσετε!
    την ειδαμε πέρυσι με το σχολείο.μικροί μεγάλοι ξετρελαθηκαμε αν και ο χώρος την αδικησε!
    και οι μουσικές υπέροχες, αξιζει οποιος πάει και μπορει να πάρει και το cd!
    θα συμφωνησω ιδιαίτερα με την τελευταια παραγραφο του αρθρου για τις υπερπαραγωγες με τα φανταχτερα σκηνικα.

Αφήστε μια απάντηση

«Κοίτα και βρες ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΟ – Ο Ιησούς ανάμεσα στους ανθρώπους» από τις εκδόσεις Ελληνική Βιβλική Εταιρεία

Εντυπώσεις από το “ΣΤΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ” από Geogria