in

Απίθανη παράσταση ο Κουκουμπλής!!!

Κυριακή πρωί είχαμε την τύχη να εξαργυρώσουμε προσφορά από το elamazi και να βρεθούμε στον υπέροχο χώρο του θεάτρου Tempus Verum-Εν Αθήναις.
Σε μια αίθουσα στην οποία κυριαρχεί η πέτρα και το ξύλινο δάπεδο απολαύσαμε την εξαιρετική και απίστευτα διαδραστική παράσταση και σας την προτείνω ανεπιφύλακτα αν τα παιδάκια σας είναι από τριών έως επτά χρόνων.
Αρχικά τα παιδιά μπαίνουν στην αίθουσα ένα -ένα , απολυμαίνουν τα χεράκια τους , βάζουν ποδιές και οδηγούνται από τους ηθοποιούς στο κέντρο της σκηνής όπου ζυμώνουν το ψωμάκι τους. Όποιο τελειώνει καθαρίζει χεράκια και κάθεται στη θέση του μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Τα παιδιά κάθονται μπροστά για να βλέπουν και οι γονείς πίσω.
Στην αρχή της παράστασης γίνεται η γνωριμία μας με τα όργανα που θα ακούσουμε: Ακορντεόν, Ούτι, Νταούλι, Φλογέρα , σφυρίχτρα, κουκουμπλή (ένα όργανο από μπαμπού φτιαγμένο για την παράσταση) και μια μουσική κουρτίνα η οποία έχει την δύναμη να “παγώνει” και να ” ξεπαγώνει” τους ηθοποιούς βοηθώντας πολύ στη διάδραση..
Τρία παραμύθια λοιπόν αφηγούνται οι τρεις κεφάτοι και ταλαντούχοι ηθοποιοί χρησιμοποιώντας μάσκες , ενδύματα, μουσική και τραγούδια και φυσικά την κίνηση τους και μας ταξιδεύουν σε μέρη μακρινά.
Το πρώτο παραμύθι είναι το πιο γλυκό ψωμί που δεν έχει ζάχαρη αλλά έχει την γεύση του κόπου και της προσπάθειας. .
Το δεύτερο παραμύθι ο Κουκουμπλής πραγματεύεται την απώλεια και τον πόνο που προκαλεί. .
Το τελευταίο παραμύθι είναι η Βασιλοπούλα και το άλας και είναι η ιστορία ενός Βασιλιά ο οποίος είχε τρεις κόρες τις οποίες ρώτησε πόσο τον αγαπούν. Η κάθε μία έδωσε διαφορετική απάντηση: η μία απάντησε σαν το χρυσάφι, η άλλη σαν το ασήμι και η τρίτη σαν το αλάτι. Μπορεί άραγε το αλάτι να είναι πιο πολύτιμο από το χρυσάφι και το ασήμι;
Η απάντηση στην παράσταση! !
Ευχαριστούμε πολύ elamazi..

20 Comments

Leave a Reply
  1. Εξαιρετική παράσταση την απολαύσαμε οικογενειακώς και στο τέλος τα πιτσιρικάκια έφαγαν τα ψωμάκια τους που δεν είχαν παρά νερό και αλεύρι και όμως τους φάνηκαν απίθανα!!

  2. Καταπληκτική διαδραστική παράσταση, με μεγάλη προσοχή στην λεπτομέρεια, πολύ καλοδουλεμένη και με εξαιρετικές ερμηνείες από τους ηθοποιούς!!! Η μικρή μου 3,5 ετών ξετρελάθηκε, αν και την φόβισαν λίγο οι μάσκες των ηθοποιών στο πρώτο παραμύθι, μετά δεν ήθελε να φύγουμε!!! Ήταν πολύ θετικό το γεγονός ότι υπήρχε φωτισμός καθ’όλη τη διάρκεια της παράστασης γιατί σε άλλες παραστάσεις με το που έκλειναν τα φώτα συνήθως αποχωρούσαμε με κλάματα!! Την συνιστώ ανεπιφύλακτα.

    • Σας ευχαριστώ πολύ και για να είμαι ειλικρινής έχοντας δει υπερπαραγωγές πήγα στην συγκεκριμένη παράσταση μετά από την επιμονή της Αγγελικής μου και μη έχοντας διάθεση. . Τελικά αποδείχθηκε διαμαντάκι! !

  3. Το έχουμε δει και ενθουσιαστήκαμε, καθετί που αναδεικνύει τη λαϊκή μας παράδοση μας αρέσει και χαιρόμαστε που και τα παιδιά μας έρχονται σε επαφή με αυτήν. Και το “Αισώπου Κόμιξ” το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

  4. Μακάρι να έχουμε την ευκαιρία να το δούμε ! Πολύ ωραίος τρόπος γραφής και παρουσίασης της παράστασης ! Πραγματικά μας έχει δημιουργήσει την επιθυμία να την δούμε !

Αφήστε μια απάντηση

Αξέχαστο πάρτι γενεθλίων στον παιδότοπο Άμπρα Κατάμπρα

Εμίλ χωρίς εκπλήξεις!