in

ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ “ΚΙΒΩΤΟΣ ΣΤΙΣ ΟΚΤΩ “

Παρακολουθώ χρόνια τωρα σε δουλειες του τον κ,Καρελλά και κάθε χρόνο περιμένω τι θα ανεβάσει… Φέτος όμως δε με ευχαρίστησε αυτό που είδα… Καμια σχέση με τον “Ερωτόκριτο” ή “Το μόνο της ζωής μου ταξίδι” των δυό προηγούμενων ετών…Σαν να σκηνοθέτησε άλλος..
Αστοχη επιλογή κουστουμιών, φτωχό σκηνικό, μια κιβωτό … σαν παράσταση σχολικής γιορτης!..
Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο και δεν μπορώ να κρίνω την μεταφορά του σε θεατρικη παράσταση..
Σίγουρα απευθύνεται σε παιδιά των τελευταίων τάξεων δημοτικού, ώστε να μπορούν να αφομοιώσουν μηνύματα δύσκολα, να μην μπερδευτούν αλλα να σκεφτουν και να προβληματιστουν γονιμα και παραγωγικά…
Ωστόσο τα σκηνικά απευθύνονται σε πολύ μικρές ηλικίες…
Σίγουρα τα μεγαλύτερα παιδιά θα κάνει καλό πριν την εφηβεία μια μικρή δόση αμφισβήτισης !!! Επικρατει και επαναλαμβάνεται συνεχώς το ερώτημα “υπάρχει τελικά Θεός:”…..
Πως όμως ένα εξάχρονο να επεξεργαστεί και να νιώσει το βάθος όλου αυτού?
Η κόρη μου ήταν η πρώτη μας παράσταση που δε μου εξέφρασε τα συναισθήματά της φεύγοντας από το θέατρο! .. Προφανώς δεν ήξερε τι να νιώσει…

13 Comments

Leave a Reply
  1. Κι εμείς έχουμε ακούσει αντικρουόμενες απόψεις γι΄αυτήν την παράσταση, οι περισσότερες όμως είναι αρνητικές. Τον κο Καρελλά τον μάθαμε ως καραγκιοζοπαίκτη και ήταν και πάρα πολύ καλός δεδομένου ότι είναι και νέο παιδί. Ενδεχομένως αυτή η παράσταση να μην είναι η καλύτερή του στιγμή, συμβαίνουν αυτά. Πάντως δεν την έχουμε δει και πάντα υπάρχει το ζήτημα του προσωπικού γούστου.

  2. Πήγα με το γιό μου (8 ετών) με αρκετές επιφυλάξεις, λόγω του θέματος της παράστασης.Μου έκανε εντύπωση ότι του άρεσε τόσο πολύ (για μένα ουτε λόγος, ενθουσιάστηκα).Είναι αλήθεια πάντως ότι αν το παιδί μου ήταν 1-2 χρόνια μεγαλύτερο η κουβεντούλα μας μετά θα ήταν πιο γόνιμη!Το θέατρο ήταν κατάμεστο και παραλίγο να μη βρώ εισιτηριο!είναι πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση και προσωπικά τη συστήνω!

  3. Η κόρη μου 5 1/2 ετών ενθουσιάστηκε με την συγκεκριμένη παράσταση και ζητάει να την ξαναδεί. Θυμάται δε με λεπτομέρειες αρκετούς από τους διαλόγους και κάποια από τα τραγούδια. Υπάρχει όντως μια μερίδα ανθρώπων που δεν ενθουσιάστηκε αλλά το γεγονός ότι το θέατρο είναι πάντα γεμάτο κάτι λέει από μόνο του….

  4. η κριτική είναι σίγουρα υποκειμενική.Η οποιαδήποτε παράσταση – είτε αρέσει είτε όχι στο παιδί ή στο γονιό – έχει ήδη προσφέρει πάρα πολλά και στις δύο πλευρές! Το θεάτρο είναι (κατά την άποψή μου) μια υπέροχη επιλογή για έξοδο με τα παιδιά μας!!!

  5. Η παράσταση , αυτή , αποτελεί κάτι ξεχωριστό σε σχεση με τις υπολοιπες δουλειες του κ . Καρελλά , διοτι το επιδιώκει…Πιστεύω οτι απευθύνεται σε ηλικίες 8+ , γιατί στοχεύει στο προβληματισμό του καθε παιδιού και δίνει αφορμή για ώριμες συζητήσεις…

  6. Η αλήθεια είναι πως κι εμείς ενθουσιαστήκαμε. Δεν ξέρω αν τα παιδιά μας 5[5 και 8 χρονών αντίστοιχα προβληματίστηκαν σίγουρα όμως γέλασαν με την ψυχή τους. Επίσης μας άρεσαν πολύ τόσο τα κοστούμια όσο και το σκηνικό. Δεν χρειάζεται κάτι να είναι υπερπαραγωγή για να είναι ποιοτικό και ευφάνταστο.

Αφήστε μια απάντηση

Ο μικρός κάστορας και η ηχώ

Είδαμε την ταινία «Ο Καλύτερός Φίλος μου»