Στείλε σε φίλους

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

“Ανοίξετε τον κλήδονα!” γονείς και παιδιά θα γνωρίσουν τα έθιμα μιας γιορτής στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού (24/6)

6 votes, average: 1,00 out of 1 (6 likes)Πρέπει να συνδεθείς για να κάνεις like!
Loading...

“Ανοίξετε τον κλήδονα!” γονείς και παιδιά θα γνωρίσουν τα έθιμα μιας γιορτής στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού (24/6)

Ανοίξετε τον κλήδονα!

ΠΟΤΕ: Σάββατο 24 Ιουνίου 2017, ώρα 18.00 – 20.00  (Παρακαλούμε να είστε εκεί 10’ λεπτά νωρίτερα)
ΠΟΥ: Στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, πίσω από την Μονή Καισαριανής
ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ: Για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών (μικρότερα αδέλφια ευπρόσδεκτα!)
ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΤΕ: Δηλώστε απαραίτητα την συμμετοχή σας στα τηλ: 210 7220866 και 6945380044 (κα. Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ: Νερό, άνετα ρούχα (ανάλογα με τον καιρό) και παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στο βουνό

«Σας εύχομαι από καρδιάς του Κλήδονα τ΄αστέρι,
στιγμές πολλές, στιγμές χαράς στο σπίτι σας να φέρει!»

Το Σάββατο 24 Ιουνίου γιορτάζει ο Αη-Γιάννης ο Κλήδονας και η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών προσκαλεί μικρούς και μεγάλους, γονείς και παιδιά μαζί, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, για να γνωρίσουν τα έθιμα μιας γιορτής που παραδοσιακά σηματοδοτεί αυτή την εποχή: το μεσοκαλόκαιρο.

Το ραντεβού έχει οριστεί στις 18.00 το απόγευμα, πίσω από τη Μονή Καισαριανής. Μέσα από ιστορίες και παιχνίδια, στο καλοκαιρινό τοπίο του Υμηττού, γονείς και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τη σημασία του μεσοκαλόκαιρου και για τα έθιμα του «Κλήδονα». Θα «προμαντέψουν την τύχη» τους, θα δοκιμάσουν την «αλμυροκουλούρα» και θα «γητέψουν» τις ελιές για να κάνουν πολύ καρπό, με αυτοσχέδια και μοναδικά … «ξόρκια»!

Τα έθιμα του Κλήδονα, παραδοσιακά συνδέονται με τη γιορτή για τη γέννηση του Ιωάννου του Προδρόμου, του Βαπτιστή, στις 24 Ιουνίου. Σε πολλά μέρη ονομάζεται και «Ριγανάς» γιατί την εποχή αυτή ωριμάζει η ρίγανη! Έτσι, στο τέλος του προγράμματος, η κάθε οικογένεια θα πάρει μια αρωματική ρίγανη, από το φυτώριο της Φιλοδασικής, για να τη φυτέψει και να την φροντίζει στο σπίτι.

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών είναι μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και διαχειρίζεται το Αισθητικό Δάσος στον Υμηττό γύρω από την Μονή Καισαριανής. Επενδύει μεγάλο μέρος της προσπάθειάς της στο να φέρει παιδιά και ενήλικες κοντά στη φύση, μέσα από τα σχολικά και τα οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνει.

Η οικονομική συμμετοχή, με την μορφή δωρεάς, είναι 10 ευρώ ανά οικογένεια και ενισχύει την προσπάθεια της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών για την διατήρηση και ανάπτυξη των δασών.

Τις σχολικές και οικογενειακές δημιουργικές δραστηριότητες της Φιλοδασικής συντονίζουν η παιδαγωγός κα Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος κα Κατερίνα Λιάπη.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών
Online: http://www.philodassiki.org | e-mail: [email protected]
Διεύθυνση: Ηροδότου 10, 10675 Αθήνα
ΤΗΛ. 210 7220866- 6945380044

Στείλε σε φίλους

3 Σχόλια

  1. Ωραϊα έθιμα και επαφή με τη φύση και την παράδοση!

  2. Για να θυμούνται οι μεγάλοι και να μαθαίνουν οι μικροί.

  3. Ότι έχει σχέση με τη φύση, μας συναρπάζει!!!

Στείλε το σχόλιο σου

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι προτάσεις της εβδομάδας: Ζήσε τον Κήπο αλλιώς (19 – 25/6)

Δευτέρα 19 έως Κυριακή 25 Ιουνίου Άθληση και ευεξία, καθώς και πολλά events δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας στον καταπράσινο Εθνικό Κήπο, εξακολουθούν...

Close