Στείλε σε φίλους

ΕΝΗΛΙΚΩΝ / ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ SLIDER

Αναζητείται “η Μύτη” στο Θέατρο Πόρτα!

11 votes, average: 1,00 out of 1 (11 likes)Πρέπει να συνδεθείς για να κάνεις like!
Loading...

Αναζητείται “η Μύτη” στο Θέατρο Πόρτα!

Η πιο ανατρεπτική παράσταση που παρακολούθησα εδώ και χρόνια είναι η “Μύτη” στο Θέατρο Πόρτα. Βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Νικολάι Γκόγκολ υπονομεύει κάθε λογική σύμβαση. Η ιστορία τόσο παράλογη αλλά και τόσο απλή: η ήρωας ξυπνάει μια μέρα χωρίς τη μύτη του! Την αναζητά απεγνωσμένα, όμως εκείνη τον αποφεύγει σθεναρά λέγοντάς του ότι είναι “αυθύπαρκτη”!

Οι Patari Project έδωσαν με τη δύναμη της νιοτης τους μια καλοδουλεμένη παράσταση που έχει πολλά ευρήματα που ξαφνιάζουν τον θεατή. Αρχικά μας συναντούν στο φουαγιέ του θεάτρου και μας καλούν να κάνουμε το γύρο του τετραγώνου, ώστε να μπούμε από την πίσω είσοδο στην αίθουσα του θεάτρου! Και το κορυφαίο; Μόλις οι θεατές έχουμε φτάσει στην αίθουσα, μας βάζουν να καθίσουμε σε καθίσματα που έχουν τοποθετηθεί πάνω στη σκηνή του θεάτρου, ενώ όλη η παράσταση εκτυλίσσεται πάνω στα καθίσματα της θεατρικής αίθουσας! Το παράλογο σε όλο το μεγαλείο του με σωματικά και μουσικά ευρήματα που άλλοτε πετυχαίνουν και προκαλούν το γέλιο και άλλοτε φέρνουν τους θεατές σε αμηχανία. Άριστη ερμηνεία από την Κίττυ Πεσμαζόγλου στο ρόλο της “Μύτης” με ένα εντυπωσιακό χτένισμα με ρουθούνια!

Παράσταση ιδιαίτερη για υποψιασμένους θεατές και όχι για όσους ψάχνουν “απλά να περάσουν καλά” αλλά είναι πάντα θετικό να έχουμε επιλογές από όλα τα θεατρικά είδη.

Στείλε σε φίλους

5 Σχόλια

  1. Μας εχει κεντρίσει το ενδιαφερον!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Ο δαίμων του τυπογραφείου χτύπησε! Κίττυ Παϊταζόγλου είναι το όνομα της πρωταγωνίστριας της παράστασης και όχι βέβαια Πεσμαζόγλου.

  3. Είχαμε λατρέψει το “Πιάνω παπούτσι πάνω στο πιάνο” των Ρatari Project.

  4. Eίναι για ενήλικες ή για παιδιά;

Στείλε το σχόλιο σου