in

Είδαμε την “Αλεπού Αισωπού”

Όσοι δεν την παρακολουθήσατε πέρυσι στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, φέτος αρπάξτε την ευκαιρία και παρακολουθήστε τη στο Θέατρο Ακροπόλ. Δεν είναι διόλου τυχαίο που οι παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ήταν sold out. Πιστέψτε με!
Τι να πει κανείς για αυτή την παράσταση; Δεν πρόκειται περί απλής εκπαιδευτικής μεταφοράς 7 γνωστών σε όλων μας μύθων του Αισώπου, αλλά περί μαγικής και διασκεδαστικής παράστασης που καθηλώνει τα παιδιά και την παρακολουθούν ευχάριστα οι συνοδοί.
Στο ρόλο της πονηρής Αλεπούς ο Κώστας Φλωκατούλας, ο άλλοτε «Πολυμενέας» από το «Καφέ της Χαράς», ο σκορπά άφθονο γέλιο ως αλεπού με τα καμώματά του και την παρουσία του. Στο ρόλο δε του Αισώπου ο γνωστός σε όλους μάγος Tristan, ο οποίος όχι μόνο κάνει τα μαγικά του εντυπωσιάζοντας μικρούς και μεγάλους, αλλά εξηγεί στα παιδιά απλά και κατανοητά τα διδάγματα από κάθε μύθο που παρουσιάζεται. Δεν διστάζει δε να ανεβάσει στη σκηνή μικρούς θεατές καθώς και εντέχνως να κάνει όλο το κοινό να τον προσκυνά φωνάζοντας ρυθμικά «ΑΙΣΩΠΟΣ».
Δεν είναι η παρουσίαση των μύθων που κάνει τη διαφορά. Άλλωστε όλοι τους έχουμε διαβάσει. Είναι η καθαυτή μεταφορά τους. Είναι η υψηλής αισθητικής μουσική που πλαισιώνει την παράσταση. Είναι ο χορός επί σκηνής, και δη ο χορός παιδιών από σχολές χορού ντυμένα κοτοπουλάκια και πουλάδες, που αποτελεί βασικό στοιχείο της μοναδικής εμπειρίας που ζήσαμε. Είναι οι βιντεοπροβολές τοπίων φύσης, οι αναμφίβολα εντυπωσιακές μάσκες, τα πολύχρωμα σκηνικά. Είναι οι μεταμορφώσεις ηθοποιών-χορευτών επί σκηνής. Είναι η συμμετοχή των παιδιών καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης. Είναι τέλος η ευκαιρία των παιδιών να ανέβουν στη σκηνή και να χορέψουν, να αγκαλιάσουν τους πρωταγωνιστές της παράστασης, να φωτογραφηθούν και να μιλήσουν μαζί τους.
Αναμφίβολα είναι μια παράσταση, που δεν έχει μεγάλη διάρκεια για να μην κουραστούν οι μικροί μας θεατές, και είναι τόσο διασκεδαστική που τη βλέπουν με ενδιαφέρον χωρίς να βαρεθούν και οι μεγάλοι.

Θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9-11, Κάθε Σάββατο και Κυριακή

Από maroula

7 Comments

Leave a Reply
  1. Το είδαμε κι εμείς. Τα παιδιά μου 8 και 4 το διασκέδασαν, αν και ο μεγάλος μου νομίζω ότι κατάλαβε περισσότερο τα αστεία και την απόδοση των μύθων. Θεωρώ πως η μεγάλη διάρκεια της παράστασης δεν ήταν απαραίτητη, πολύ ωραίες οι μάσκες και ο χορός των πρωταγωνιστών, παρόλα αυτά προσωπικά θα ήθελα να είναι πιο ενισχυμένο το θεατρικό κομμάτι, το οποίο έσωζε ο κ. Φλωκατούλας ο οποίος ήταν εξαιρετικός. Η συνεισφορά του μάγου Τριστάν ενθουσίασε τα παιδιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟ……..ΚΑΙ ΜΑΓΕΨΕ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΜΟΥ!

Η ηθοποιός Νάντια Δαλκυριάδου από τη παράσταση ΘΑ ΒΓΩ ΑΠΟ Τ’ ΑΥΓΟ μιλά στο elamazi για το μυστικό της επιτυχίας της παράστασης!