in

Ένα ράντζο στην Ελλάδα

Την προηγούμενη Κυριακή μας δόθηκε η ευκαιρία να μείνουμε στο ράντζο στο Σοφικό Κορινθίας με μια ομαδική εκδρομή.

Το είχαμε ξαναεπισκεφτεί για ημερήσια εκδρομή αλλά η κόρη μας τότε ήταν μικρή και δεν το θυμοταν. Για όσους δεν το ξέρουν στο Σοφικό Κορινθίας υπάρχει ένα ράντζο. Μέσα εκεί θα βρείτε πόνυ περίπου 6 αν θυμάμαι καλά, τα οποία απλά θα τα δείτε από κοντά και τρία άλογα τα οποία τα παιδιά η οι ενήλικες μπορούν να ιππεύσουν για να κάνουν έναν γύρο μικρό κάτι που μπορούν να επαναλάβουν όσες φορές θέλουν. Υπάρχει επίσης ένα τρενάκι στο οποίο μπαίνεις και σε πηγαίνει μια μικρή βόλτα γύρω από το ράντζο και βλέπεις από μακριά ελάφια, αγριογούρουνα και παγόνια. 

Υπάρχουν επίσης γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου οπότε μπορείτε να παίξετε εκεί με τα παιδιά και εστιατόριο στο οποίο μπορείς να φας από μπουφέ συγκεκριμένες ώρες πληρώνοντας ανά άτομο. Τις περισσότερες ώρες της ημέρας παίζει από τα μεγάφωνα μια καουμπόικη μουσική η οποία να πω την αλήθεια με κούρασε κάποιες φορές. Τώρα όσον αφορά την εμπειρία του να μείνεις εκεί, εμείς μείναμε σε ένα σπιτάκι που δεν είναι ξύλινο μέσα όπως είναι τα περισσότερα και ήταν μέτριο το ίδιο μας μετέφεραν και οι υπόλοιποι που έμειναν στα ξύλινα. Το φαγητό του μπουφέ ήταν επίσης πολύ μέτριο με εξαίρεση ένα φαγητό κάθε φορά που ήταν πιο καλό τα υπόλοιπα δε θα μας άρεσαν τα φάγαμε χωρίς να μας αρέσουν ιδιαίτερα. Οι πατάτες και τα μπιφτέκια πχ ήταν τα κλασικά προτηγανισμένα παρότι στο φυλλάδιο διαφημίζει το αντίθετο. Το βράδυ εκεί πρέπει απαραιτήτως να έχει κανείς παρέα ώστε τα παιδιά και οι γονείς να κάνουν παρέα στην καφετέρια που έχει και τζάκι, που αν τους ζητήσεις το ανάβουν, γιατί χωρίς παρέα δύσκολα περνάει η ώρα….

Η κόρη μας 5 1/2 χρονών ανέβηκε στα άλογα πολλές φορές και στο τρενάκι, έπαιξε ποδόσφαιρο με το μπαμπά της, είχε παρέα τα άλλα παιδιά της εκδρομής που ήταν όμως πολύ μεγαλύτερα και στο τέλος μας είπε όταν την ρωτήσαμε πως πέρασε “έτσι κι έτσι” “δεν ήταν κάτι για το οποίο ενθουσιάστηκα αλλά ούτε και κάτι που δε μου άρεσε καθόλου ενώ για το φαγητό είπε πολλές φορές ότι ήταν “χάλια” κάτι που φάνηκε, γιατί τη μιάμιση αυτή μέρα έφαγε ελάχιστα… Αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη εγώ θα το πρότεινα σαν μονοήμερη αν μείνει κάνεις εκεί πρέπει σίγουρα να έχει καλή παρέα για να περάσει καλά.. Από τη Αθήνα θα κάνετε περίπου 1 1/2 ώρα με το τελευταίο τέταρτο να έχει στροφές. Νομίζω ότι πληρώνει κανείς μια είσοδο, εμείς είχαμε πληρώσει το πακέτο της εκδρομής.

Δεν σου άρεσε; Ενημέρωσε μας!

Σχόλια

Leave a Reply
  1. Συμφωνώ μαζί σας. Έχουμε πάει μονοήμερη εκδρομή και φάγαμε στο εστιατόριο, το οποίο δε μας ικανοποίησε ιδιαίτερα. Εντύπωση μας έκανε ότι φαγητά και φρούτα τοποθετήθηκαν μία φορά στον μπουφέ και δεν αντικαταστάθηκαν, οπότε έπρεπε κάποιος να τρέξει και να σερβιριστεί στην αρχή…

  2. Πήγαμε αυτό το Σάββατο με τον μικρό μου!!Η είσοδος έχει 7€ και τα παιδάκια κάτω των 3 δωρεάν,αλλά επειδή ψιχάλιζε μας άφησαν να περάσουμε χωρίς να πληρώσουμε!Φαγητό είχα μαζί μου από το σπίτι οπότε δεν μπορώ να έχω άποψη!Ο καφές ήταν καλός! Ο χώρος όμως… είναι απλά ονειρικός άρεσε και στους 2 μας πάρα πολύ!!Σίγουρα θα ξαναπάμε γιατί ο καιρός δεν ήταν πολύ φίλος μας αυτή τη φορά και μας περιόρισε λίγο!Πιστεύω αξίζει σίγουρα μονοήμερη εκδρομή εκει!!Και η διαδρομή (αν και λίγο δύσκολη μετά το χωριό Αλμυρή) κατά τη γνώμη μου ήταν πολύ γραφική!!

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0