Η σαββατιάτικη βόλτα μας κατέληξε στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στην Πλάκα (Τριπόδων 23).
Ένα Μουσείο που για μας τους μεγάλους ξυπνάει μνήμες, νοσταλγία και συγκίνηση από τα σχολικά μας χρόνια.
Η αναβίωση της παλιάς αίθουσας διδασκαλίας με τα ξύλινα θρανία, τον μαυροπίνακα, τους χάρτες, τα βιβλία, τις σάκες και όλα τα αντικείμενα που είναι γύρω σου σε γυρνούν στα ανέμελα μαθητικά χρόνια.
Ο μικρός μας παρακολούθησε το βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-5 ετών που βασιζόταν στο παραμύθι του Eric Carle “Μια κάμπια πολύ πεινασμένη”, άκουσε το παραμύθι, κατασκεύασε μαζί με τα άλλα παιδάκια της παρέας πεταλούδες και κάμπιες και πέρασε ένα ευχάριστο πρωινό.
Μια πρώτη γεύση από τη σελίδα του μουσείου http://www.ekedisy.gr/category/mousio-scholikis-zois-ke-ekpedefsis/ θα σας κάνει να το επισκεφθείτε και εσείς και να νιώσετε την ίδια νοσταλγία και συγκίνηση.
in STORIES
Ένα παραμυθοσάββατο στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στην Πλάκα

7 Comments
Leave a ReplyΑφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.
φοβερή πρόταση …ευχαριστούμε!
Eνδιαφέρον
Υπερτιμημένο…Πήγαμε πέρσι και.. φέτος δεν το επαναλάβαμε…
Όντως η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ακριβή (12 ευρώ) αλλά συμπεριλαμβάνονται τα υλικά για τις κατασκευές και η είσοδος στο Μουσείο.
Πολύ ενδιαφέρον!
Περιμένω μα μεγαλώσει λίγο ο μικρός μου να ξεκινήσω να τον πηγαίνω σε παιδκά μουσεία.
Είναι από τα μουσεία που ανακαλύψαμε τελευταία την ύπαρξή του σε μία παρουσίαση παιδικού βιβλίου και έχουμε την περιέργεια να δούμε τι είναι.
Πάντα διοργανώνει ενδιαφέροντα προγράμματα!!!