in

«Ένα βιβλίο γεμάτο φαντασία» και «Το θέατρο… έξω από το θέατρο» στα Ανοιχτά Σχολεία

Η seveneleven ομάδα θεάτρου, ανακοινώνει την έναρξη των δράσεων «Ένα βιβλίο γεμάτο φαντασία» και «Το θέατρο… έξω από το θέατρο», οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων. Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία υλοποιείται με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και μετατρέπει τα σχολικά κτίρια σε κέντρα συνάντησης και δημιουργίας για όλη τη γειτονιά, φιλοξενώντας μια σειρά δωρεάν δράσεων πολιτισμού, τεχνολογίας, άθλησης, ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης για άτομα όλων των ηλικιών.

Η δράση «Ένα βιβλίο γεμάτο φαντασία» απευθύνεται σε παιδιά 6-12 ετών, τα οποία μέσα από τη γνωριμία τους με τα κλασικά παραμύθια θα μεταμορφωθούν σε μικρούς συγγραφείς ενός νέου βιβλίου, το οποίο θα αποτελέσει παρακαταθήκη της δικής τους φαντασίας. Η δράση θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και θα πραγματοποιείται:

• Κάθε Δευτέρα 17:00-19:00, από 2 Οκτωβρίου έως και 18 Δεκεμβρίου στο 99ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, Υγείας 11Α, Άγιος Παντελεήμονας.

Η δράση «Το θέατρο… έξω από το θέατρο» απευθύνεται σε παιδιά 6-12 ετών που αγαπούν το θέατρο και θέλουν να γνωρίσουν από κοντά την θεατρική πράξη, να επικοινωνήσουν, να παίξουν, να δοκιμάσουν και να εκφραστούν μέσα από αυτήν. Η δράση θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και θα πραγματοποιείται:

• Κάθε Τρίτη 17:00-19:00, από 3 Οκτωβρίου έως και 30 Ιανουαρίου στο 35ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, Κωλλέτη 34, Εξάρχεια και

• Κάθε Πέμπτη 17:00-19:00, από 5 Οκτωβρίου έως και 25 Ιανουαρίου στο 39ο/141ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, Αχαρνών 399, Άγιος Ελευθέριος.

Λίγα λόγια για τις δράσεις

«Ένα βιβλίο γεμάτο φαντασία»

Η σχέση του παιδιού αλλά και του ανθρώπου κάθε ηλικίας με τα παραμύθια αποτελεί μία διαχρονική αξία. Τα παραμύθια αναπτύσσουν και ισχυροποιούν τη φαντασία και την δημιουργικότητα που τόσο έχουμε ανάγκη στις μέρες μας, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν την θετική σκέψη, την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους και την πίστη στις ανθρώπινες αξίες.

Μέσα από την διαδικασία συγγραφής ενός πρωτότυπου παραμυθιού, θα δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά να αναγνωρίσουν τα συναισθήματά τους, να προσωποποιήσουν τα δικά τους σύμβολα και να ταυτιστούν με τους ήρωές τους.

Στις τελευταίες μας συναντήσεις, θα παραστεί και η εικονογράφος Μυρσίνη Μανέτα, για να γνωριστεί με την συγγραφική ομάδα και να ακούσει τις προτάσεις των παιδιών.

«Το θέατρο… έξω από το θέατρο»

Το Θέατρο και η Θεατρική Αγωγή αποτελούν σημαντικό κεφάλαιο της γενικής παιδείας των παιδιών, παρέχοντάς τους ευκαιρίες να μάθουν γι’ αυτά, με αυτά και μέσα απ’ αυτά.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από την επαφή με την θεατρική πράξη, τα παιδιά:

• Καλλιεργούν τη φαντασία τους
• Διευρύνουν το λεξιλόγιό τους
• Οξύνουν την κρίση τους
• Ενισχύουν την παρατηρητικότητά τους
• Αναπτύσσουν την συναισθηματική νοημοσύνη τους
• Ενδυναμώνουν την αυτοπεποίθησή τους

και τελικά φτάνουν σταδιακά να ελέγχουν τον φόβο πρωτοβουλίας, έκφρασης και έκθεσης.

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων, ενδεικτικά θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις αυτοσχεδιασμού με σκοπό την ενθάρρυνση της πρωτοβουλίας και την αντίληψη της διαφοράς μεταξύ ατομικής και ομαδικής πράξης, καθώς και ομαδικά παιχνίδια με μουσική συνοδεία για την αναγνώριση του ρυθμού.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του προγράμματος www.athensopenschools.gr ή να καλέσουν στο 210 5277089.

Επιπλέον πληροφορίες για την seveneleven ομάδα θεάτρου και τις δράσεις της, μπορείτε να βρείτε στους ακόλουθους συνδέσμους:
Ιστοσελίδα: www.seveneleven.me
Σελίδα στο Facebook: https://www.facebook.com/seveneleven.tc/

Από Eleftheria

Είμαι η Ελευθερία.. περήφανη μαμά του έφηβου πια Μαρίνου (13 ετών) & του Μάριου (10 ετών). Πάντα μας άρεσαν οι βόλτες, μακρινές και κοντινές ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας! Πλέον τα ταξίδια μας είναι διαφορετικά... καθώς έχουμε περάσει αρκετές πίστες!

Ακόμα όμως θέλουμε να μαθαίνουμε για νέα μέρη, να μοιραζόμαστε εμπειρίες, να γνωρίζουμε άλλους γονείς με το ίδιο στόχο, να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας!

2 Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

«Το παιχνίδι του Δολοφόνου» στη Θέατρο Ήβη (από 6/10)

Σαββατιάτικα και Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα στον «Ελληνικό Κόσμο»