Στείλε σε φίλους

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

”Ένας φανταστικός περίπατος σε μια έκθεση ζωγραφικής. Γνωρίζω τον Μodest Mussorgsky και τον Maurice Ravel” από την μουσική ομάδα musicArte στον Παιδικό ΙΑΝΟ

4 votes, average: 1,00 out of 1 (4 likes)Πρέπει να συνδεθείς για να κάνεις like!
Loading...

”Ένας φανταστικός περίπατος σε μια έκθεση ζωγραφικής. Γνωρίζω τον Μodest Mussorgsky και τον Maurice Ravel” από την μουσική ομάδα musicArte στον Παιδικό ΙΑΝΟ

”Ένας φανταστικός περίπατος σε μια έκθεση ζωγραφικής. Γνωρίζω τον Μodest Mussorgsky και τον Maurice Ravel”

Για τέταρτη χρονιά η εκπαιδευτική μουσική ομάδα musicArte έρχεται στον Παιδικό ΙΑΝΟ. Φέτος, παρουσιάζει ένα μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην “Mουσική της καρδιάς μας”.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:

Κάθε παιδί από τη στιγμή που γεννιέται μέσα στο στενό οικογενειακό και ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον βιώνει πολλές εμπειρίες σχετικές με τη μουσική. Η μουσική είναι επικοινωνιακή συνθήκη και επίσης η πιο ελεύθερη και αδέσμευτη μορφή τέχνης.

Με σεβασμό για τα παιδιά δημιουργήσαμε το μουσικό -εκπαιδευτικό πρόγραμμα ”Η μουσική της καρδιάς μας” επιχειρώντας να τα βοηθήσουμε να αναγνωρίσουν την υπέροχη δύναμη της μουσικής να δημιουργεί συναισθήματα και συγκινήσεις και να επηρεάζει τις διαθέσεις.

Μέσα από ακροάσεις ,παιχνίδια, γρίφους, μουσικούς χάρτες, βιντεοπροβολές, παρουσιάσεις εικόνων και αντλώντας έμπνευση από ένα διαφορετικό συνθέτη κάθε φορά ”ταξιδεύουμε” στη μουσική του με πυξίδα την αγάπη για τα παιδιά και προορισμό τη χαρά και τη ζεστασιά που μας χαρίζει.

Ποιά είναι λοιπόν ”Η μουσική της καρδιάς μας”;

Η μουσική που αγαπάμε, που τραγουδάμε, που χορεύουμε, που παίζουμε. Με τη μουσική που αγαπάμε προσπαθούμε να αμβλύνουμε την οξύτητα, το θυμό, την αδικία…Να βγει στο φως το σμιλεμένο, το όμορφο, το υπέροχο!

Είσοδος ελεύθερη

Για παιδιά του Δημοτικού

Πληροφορίες κα Κατερίνα Παπαδάκου, 2118001160 και στο 6987300329

Αυτό το μήνα:

13/1/2018 στις 10:00 ”Ένας φανταστικός περίπατος σε μια έκθεση ζωγραφικής. Γνωρίζω τον Μodest Mussorgsky και τον Maurice Ravel”

‘Ενας επισκέπτης περιφέρεται σε μια έκθεση ζωγραφικής και παρατηρεί τους πίνακες .Δέκα μουσικοί πίνακες και ανάμεσά τους πέντε μουσικοί περίπατοι ,στις ”Εικόνες από μια έκθεση” του Μουσόργσκυ. Κάθε πίνακας μια διαφορετική μουσική, ένα διαφορετικό συναίσθημα!

Επόμενες συναντήσεις:

10/2/2018 στις 10:00 ”Peer Gynt”(Πέερ Γκυντ). Γνωρίζω τον Edvard Grieg

Μια γλυκιά κι ευγενική μουσική στην αρχή! Ύστερα ο Πέερ Γκυντ ένας… απίστευτος νεαρός συναντά ξαφνικά τα ξωτικά. Αυτά στην αρχή κινούνται απαλά ,ύστερα πλησιάζουν όλο και περισσότερο ,όλο και πιο γρήγορα! Ουφ… ευτυχώς! Τους ξεφεύγει!

10/3/2018 στις 10:00 ”Το μουσικό ταξίδι ενός ποταμού”. Γνωρίζω τον Bedrich Smetana

Το φλάουτο και το κλαρινέτο μουρμουρίζουν…Μια μελαγχολική μελωδία, κυνηγοί, ένας χωριάτικος γάμος ,νύμφες που χορεύουν στο φως του φεγγαριού ,κάστρα ,παλάτια στις όχθες ενός ποταμού. Γνωρίζω τον ”Μολδάβα” το γνωστό κι αγαπημένο συμφωνικό ποίημα του Σμέτανα.

14/4/2018 στις 10:00 ”Το πέταγμα της μέλισσας ”. Γνωρίζω τον Νikolai Rimsky-Korsakov

«Το πέταγμα της μέλισσας» ένα από τα πιο γνωστά έργα του Κόρσακοφ. Προέρχεται από την όπερα «Ιστορία του τσάρου Σαλτάν» ένα παραμύθι για τον τσάρο Σαλτάν που οι κακές αδελφές της γυναίκας του, κατάφεραν να τον χωρίσουν από το γιό του πρίγκιπα Γκβιντόν. Ο πρίγκιπας Γκβιντόν αναγκάζεται να μεταμορφωθεί σε μέλισσα για να συναντήσει τον πατέρα του!

12/5/2018 στις 11:00 ”Το μουσικό ταξίδι που δεν τελειώνει ποτέ!”

Οι μαγικές νότες των συνθετών που ακούσαμε τη χρονιά που πέρασε , συνεχίζουν να ακούγονται! Ο Dmitri Shostakovich, ο Gioachino Rossini, ο Pyotr Ilyich Tcaikovsky , ο Μodest Mussorgsky και ο Maurice Ravel, ο Edvard Grieg, ο Bedrich Smetana, ο Bedrich Smetana μας γνέφουν απαλά και μας προτρέπουν να τους γνωρίσουμε κι άλλο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ΙΑΝΟS CAFÉ

Αυτό ”Το μουσικό ταξίδι που δεν τελειώνει ποτέ!”

” Η μουσική της καρδιάς μας” θα ηχεί πάντα…

Προτεινόμενη βιβλιογραφία με 20% έκπτωση:

ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ, ΠΑΤΑΚΗΣ

ΦΙΛΟΙ ΣΤΟΝ ΛΟΦΟ, ΙΚΑΡΟΣ

ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ, ΜΙΝΩΑΣ

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΑΚΙ, ΔΙΑΠΛΑΣΗ

ΤΟ ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ, ΠΑΤΑΚΗΣ

 

Στείλε σε φίλους

1 Σχόλιο

  1. Δυστυχώς το Σάββατο πρωί έχουμε δραστηριότητες…

Στείλε το σχόλιο σου