in

Ένας στιβαρός “ΗΡΑΚΛΗΣ” που κερδίζει 12 ΑΘΛΟΥΣ και το κοινό !!!

Δεδομένου ότι το “Πάνθεον” θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιδανικό μέρος για φιλοξενία Θεών, δεν χάσαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την παράσταση “ΗΡΑΚΛΗΣ,οι 12 άθλοι”.Εκπληκτικές οι ερμηνείες της Θεάς Ήρας & Αθηνάς που παραθέτουν οργή & γαλήνη αντίστοιχα, χρησιμοποιώντας ιδανικά την αρχαία ελληνική γλώσσα. Με χιούμορ εμφανίζεται ο Ευρυσθέας, ενώ δεν ξενίζει που τον αντρικό αυτό ρόλο ενσαρκώνει άξια η κα Πατεράκη.Ξεσηκώνει τους μικρούς θεατές ο δυναμικός Νίκος Κουρής , καθότι ταιριάζει απόλυτα το σωματότυπο & το στυλ με χαρακτήρα, στον γενναίο Ηρακλή.Γλυκύτατος ο αδύναμος αλλά πιστός Ιόλαος.Πολυπληθής θίασος από ηθοποιούς & χορευτές ντύνει αρμονικά, με τα μουσικά κομμάτια & τις χορογραφίες, την κάθε ενότητα. Εντυπωσιακές & οι σκηνικές καλοδουλεμένες δημιουργίες.Ένταση έδωσε η βιντεοπάλη με το λιοντάρι της Νεμέας, κορυφαία η μάχη με τις Στυμφαλίδες αιωρούμενες όρνιθες, αγωνία προκάλεσε η Λερναία Ύδρα, ενώ μαγική ιδιαιτερότητα άφησε το κυνήγι & η αιχμαλωσία του ελαφιού της Κερύνειας.Ευχάριστη νότα χάρισε ένα στιγμιότυπο τραγουδιού & χορού σε μοντέρνους χιπ χοπ ρυθμούς, χωρίς να μας απομακρύνει απ το ύφος της αρχαιότητας.
Μικρές παρατηρήσεις έχουμε για τη ταχεία εξέλιξη του έργου, τόσο που εάν πρωτίστως δεν έχει γίνει αναφορά στη μυθολογία, δεν αντιλαμβάνεσαι όλους τους άθλους, ειδικά στο δεύτερο μέρος. Επίσης λόγο του τεράστιου μεγέθους της σκηνής η κάθε κατασκευή τείνει να δείχνει μικροσκοπική & κατά κάποιο τρόπο “χάνεται”.Θα περίμενα τον Κουρή να κρατάει & όχι να παριστάνει πως έχει & πετάει βέλη με το τόξο του, καθώς επίσης θα του ταίριαζε ένας θώρακας, πλούσια μαλλιά & γενειάδα. Θα θέλαμε την κεφαλή του λέοντος υπέρ ογκώδη & αντί για σκουπίδια στους στάβλους του Γηρυόνη να είχε “ακαθαρσίες” ζώων.
Υπέρ ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για την άψογη δουλεία τους, τους ένθερμους ηθοποιούς που μας καλοδέχτηκαν για φωτογράφιση & το προσωπικό τους θεάτρου για την οργάνωση & προθυμία προς εξυπηρέτηση του κοινού.
Ενταχθείτε στην εξαιρετική αναπαράσταση της ζωής του ισχυρότερου & δημοφιλέστερου αρχαίου ήρωα !!

Δεν σου άρεσε; Ενημέρωσε μας!

Από lucky

Σχόλια

Leave a Reply
    • Δυστυχώς δε θα πρότεινα την συγκεκριμένη παράσταση για τις ηλικίες που αναγράφετε … Οι διάλογοι είναι πολύ γρήγοροι, τα σημεία με την αρχαία ελληνική γλώσσα σαφώς & δεν θα κατανοηθούν, τα ηχητικά εφέ ίσως με περισσότερη ένταση απ ότι μπορούν να δεχθούν τα μικρά & το σημαντικότερο, αν δεν γνωρίζουν την μυθολογία οι άθλοι δεν γίνονται εύκολα αντιληπτοί…
      Εμείς μόλις ολοκληρώσαμε στο σχολείο (τρίτη δημοτικού) την ενότητα με τον Ηρακλή, οπότε ήταν η ιδανική περίοδος για μια μικρή επαναληψούλα … επίσης η μικρή μας (πρώτη δημοτικού), ενώ έχει πάντα από κοντά την αδελφή της, όλο & κάτι έχει πάρει το αυτάκι της & έτσι κατανόησε απ την “αναπαράσταση του βιβλίου” την ιστορία του ήρωα.

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0