Οδηγός Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης

odigos kentra 2015

Κάθε αρχή σχολικής χρονιάς, όλοι οι γονείς ψάχνουμε να βρούμε διαφορετικές δραστηριότητες για τα παιδιά μας, ώστε να απασχολούνται δημιουργικά τα πρωινά ή τα απογεύματά τους.

Εικαστικά, Μουσικοκινητική, Ζωγραφική, θεατρικό παιχνίδι είναι κάποιες από τις επιλογές!

Για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε αυτόν τον “Οδηγό Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης”, όπου με μια ματιά μπορείτε να δείτε τι επιλογές έχετε.

Ότι και να επιλέξετε να περάσετε καλά με τα παιδιά σας άλλωστε #γονείς_παιδιά_μαζί!!

Από καρδιάς,

Γιώργος – Ελευθερία

………………………………………………………………………………………………………

Παίξε-Γέλασε 

Το Παίξε Γέλασε είναι ένας πολυχώρος που απευθύνεται σε παιδιά από 18 μηνών έως 9 ετών.

Καθημερινά από Τρίτη έως Παρασκευή, απογεύματα 18:00-21:00 υπάρχουν δραστηριότητες που εσείς επιλέγετε από το πρόγραμμα που υπάρχει. Κάθε μήνα, κάθε μέρα και από μια διαφορετική δραστηριότητα που ολοκληρώνεται το ίδιο απόγευμα χωρίς δέσμευση για εσάς με εγγραφή και υποχρεωτική παρακολούθηση. Κάθε Τρίτη το Παίξε Γέλασε είναι μόνο για τους πολύ μικρούς του φίλους 18 έως 36 μηνών, χωρίς φυσικά να αποκλείονται από τις άλλες δραστηριότητες των υπολοίπων ημερών.

Τα Σαββατοκύριακα λειτουργεί μόνο για παιδικά πάρτι, γιατί σε εμάς το κάθε πάρτι είναι ξεχωριστό και αποκλειστικό.

Καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή υπάρχουν πρωινά τμήματα για παιδάκια ηλικιών 3 έως 5 ετών με πολλές πολλές δραστηριότητες… Θεατρικό παιχνίδι, μαγειρική, επαφή με την τέχνη και την φύση στον υπέροχο κήπο μας. Επιλέγετε ημέρες και ώρες, επιτρέποντας στα παιδιά να βιώσουν την ομαδικότητα.
Γιατί να έρθει ένα παιδί το Παίξε Γέλασε; Οι δραστηριότητες δεν έχουν ηλικίες και αυτό γιατί το κάθε παιδί είναι διαφορετικό. Μέσα στα οκτώ χρόνια ταξιδιού έχουμε δει παιδιά 3 ετών να ολοκληρώνουν μια κατασκευή και παιδιά 6 ετών να θέλουν να παίξουν ελεύθερα. Απλά μπορούν να επιλέξουν τι θέλουν να κάνουν χωρίς πρέπει, γιατί κάθε φορά είναι αλλιώτικη. Οι γονείς συνοδοί έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν μαζί με τα παιδιά, να συνδημιουργήσουν, να μοιραστούν, να παίξουν, να γελάσουν και καμιά φορά να «κλάψουν» μαζί τους. Μπορούν όμως και να απολαύσουν μια ζεστή σοκολάτα, χαλαρώνοντας στο καφέ μας και τα παιδάκια τους να παίζουν.

Το Παίξε Γέλασε είναι πιστοποιημένο από τον ΕΛΟΤ και λειτουργεί με όλες τις νόμιμες άδειες λειτουργίας.

«Το Παίξε Γέλασε κάθε φορά αλλάζει, όπως αλλάζουν τα παιδιά μεγαλώνοντας. Παρατηρεί και ακούει ανάγκες παιδιών και γονιών με μια συστημική προσέγγιση, είναι παιδοκεντρικό.»

“Παίξε Γέλασε”
Κυπρίων Αγωνιστών 14
164 51, Αργυρούπολη
+302109957697,+306939367541
e-mail: [email protected]

http://www.paixe-gelase.gr

………………………………………………………………………………………………………

Η Ομάδα Έκφρασης και Παιχνιδοπλασίας «Αερικό» δημιουργήθηκε με όραμα τη δημιουργική συνεργασία εκπαιδευτικών, καλλιτεχνών και διαφόρων άλλων εξειδικευμένων επαγγελματιών που αγαπούν τον εναλλακτικό τρόπο μάθησης και με κύριους στόχους:

 • την καλλιέργεια της έκφρασης και της δημιουργικής φαντασίας
 • την ενθάρρυνση της επικοινωνίας και την ενίσχυση της  κοινωνικοποίησης
 • την ενδυνάμωση της ενσυναίσθησης και της κριτικής σκέψης
 • την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την προσωπική ανάπτυξη
 • την αγάπη για τη γνώση
 • το ενδιαφέρον για διαφορετικούς τρόπους διδασκαλίας και βιωματικής μάθησης

Στο εξοπλισμένο εργαστήριο της οδού Πατησίων 339Δ προσφέρει μια σειρά από δραστηριότητες που απευθύνονται σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, μικρά και μεγάλα παιδιά ως 99 ετών (!), με σεβασμό απέναντι στις ανάγκες, τις επιθυμίες, τις ιδέες τους:

 • Βιωματικές δράσεις
 • Εργαστήρια
 • Σεμινάρια
 • Συναντήσεις
 • Καλλιτεχνικές παρεμβάσεις
 • Θεραπείες μέσω τεχνών

Διεύθυνση: Πατησίων 339 Κτήριο Δ, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6974998452, 6977991088, 2110123454
Ώρες επικοινωνίας: 10.00 – 16.00 και 19.00 – 22.00
Ο χώρος μας είναι ανοιχτός τις ημέρες που πραγματοποιούνται εργαστήρια
Email: [email protected]
Web: www.aerikocreativehub.com

………………………………………………………………………………………………………

Μαγεμένη πυξίδα

Η Μαγεμένη πυξίδα, άρχισε να γυρίζει εδώ και ένα χρόνο και να ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο του παιδιού. Δημιουργήθηκε με πολύ αγάπη και μεράκι και με καπετάνιους στο τιμόνι έμπειρους παιδαγωγούς, ψυχολόγους & λογοθεραπευτές και αγκυροβόλησε τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της, στον Πειραιά σε ένα νεοκλασικό κτήριο, διαμορφωμένο απόλυτα στις ανάγκες και στις αναζητήσεις του παιδιού, στην οδό Καραϊσκου 108.

Ξεκίνησε το ταξίδι της, με βαλίτσες γεμάτες φαντασία, δημιουργικότητα, παιχνιδιάρικη διάθεση και πολύ αγάπη για το παιδί και δημιούργησε ένα ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ & ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ για παιδιά από 1,5- 12 ετών.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ

ΜΑΓΕΜΕΝΗ ΠΥΞΙΔΑ
ΚΑΡΑΙΣΚΟΥ 108-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:2104124556

www.magemenipyxida.gr
EMAIL:[email protected] /FACEBOOK: ΜΑΓΕΜΕΝΗ ΠΥΞΙΔΑ

………………………………………………………………………………………………………

Παραμυθοπλάστης Εργαστήρι έκφρασης και φαντασίας

Παραμυθία, μία λέξη … αγκαλιά!

Ποιός δε λαχτάρησε μέσα στη σκοτεινιά να δει φως,
ποιός δε θέλησε να διασκεδάσει τους φόβος του,
ποιός δεν τραγούδησε να μοιραστεί τη μοναξιά του,
ποιός δεν αναζήτησε να γαληνέψει η αντάρα του θυμού του;
Ποιός;
Έτσι ξεκίνησαν να ταξιδεύουν οι ιστορίες και τα παραμύθια από το στόμα στο αυτί και από τ’ αυτί στο στόμα μέχρι…

Κι επειδή παραμυθία, παρηγοριά δηλαδή, χρειάζονται όλοι, μικροί μεγάλοι, να σου ο Παραμυθοπλάστης, παίρνει παραμάσχαλα τις αγαπημένες του ιστορίες, παραμύθια, μύθους και έρχεται να τα μοιραστεί μαζί σας. Λοιπόν… κοπιάστε!

Το εργαστήρι έκφρασης και φαντασίας Παραμυθοπλάστης όντας στη 10η περίοδο λειτουργίας του και το πολυδιάστατο παιδαγωγικό του έργο συνεχίζει την πορεία του με απλότητα, συνέπεια και μεράκι.

Κεντρικός άξονας των εργαστηρίων είναι η τέχνη και η παράδοση. Δουλειά μας, η καλλιέργεια της επικοινωνίας και της έκφρασης, σωματικής και λεκτικής.Οι συνεργάτες, έμπειροι παιδαγωγοί και ειδικευμένοι στο αντικείμενο που πραγματεύονται.

Προτεραιότητά μας η ασφάλεια των παιδιών:

 • μέσα στην ομάδα,
 • μέσα στο χώρο που δρουν
 • σε σχέση με τους εμψυχωτές που αλληλεπιδρούν.

Δραστηριότητες:

 • Αυτοτελή Εργαστήρια
 • Εξελικτικά Εργαστήρια
 • Παραστάσεις Αφήγησης
 • Πάρτυ
 • Πρωινά προγράμματα για τις Διακοπές
 • Εκπαιδευτικά Πολιτιστικά Προγράμματα για Σχολικές Ομάδες
 • Συνεργασία με μουσεία και πολιτιστικούς φορείς

Υπεύθυνη εργαστηρίων: Παναγιώτα Κολοκυθά (παιδαγωγός, αφηγήτρια, μουσειοπαιδαγωγός)
ΠΑΡΑΜΥΘΟΠΛΑΣΤΗΣ εργαστήρι έκφρασης και φαντασίας, Παναγή Τσαλδάρη 17, Περιστέρι
Τηλ. 210 57 74 599, 6973 31 99 71, www.paramythoplastis.gr,  email:[email protected]

………………………………………………………………………………………………………

Χάρτινο Καραβάκι: Εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης στη Γλυφάδα

19501_1642276182668294_4110238695791791022_n

Το εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης και μάθησης «Χάρτινο Καραβάκι» είναι ένας καινούριος χώρος έκφρασης και επικοινωνίας για παιδιά αλλά και για ενήλικες στην Γλυφάδα.  Μέσω των τεχνών, όπως είναι το θέατρο, η μουσική, τα εικαστικά, μαθαίνουμε να αξιοποιούμε τον ελεύθερο χρόνο μας δημιουργικά και να αποκτούμε καινούργιες γνώσεις διασκεδάζοντας. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με όλες τις τέχνες, ανακαλύπτουν νέους τρόπους έκφρασης και αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους, ενώ παράλληλα μαθαίνουν την αξία της ομάδας, αφού δρουν μέσα σε αυτήν. Οι ενήλικες από την άλλη γίνονται και αυτοί ξανά παιδιά! Γιατί κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτως ηλικίας, έχει ανάγκη το παιχνίδι και τη δημιουργία.

 

Το «Χάρτινο Καραβάκι» φτιάχτηκε, για να προσφέρει ψυχαγωγία σε ένα ευχάριστο, ζεστό και κυρίως ασφαλές περιβάλλον. Το πλήρωμά μας είναι έτοιμο να σαλπάρει… Σας περιμένουμε με χαρά να γίνετε συνταξιδιώτες μας!

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Έρη Μανουρά: Θεατρολόγος – μουσικός

 

Πρωινά τμήματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας (3,5 – 6 ετών)

Απογευματινά τμήματα

Δραστηριότητες:

Θεατρικό παιχνίδι
Μουσικοκινητική αγωγή
Εικαστικά
Χορός latin- zumba
Θεατρική ομάδα εφήβων
Παιχνίδι με τα αγγλικά
Χορωδία – Musical theatre

Χάρτινο Καραβάκι

Διεύθυνση: Αρκαδίας 55Β, Άνω Γλυφάδα –Τ.Κ. 16562

Τηλ: 213 0 320822 & 6976265326

e – mail : [email protected]

website : www.xartinokaravaki.gr

facebook : www.facebook.com/hartinokaravaki

—————————————————————————————————————————–

Play & Action: Ένας νέος Ελληνοαγγλικός χώρος Έκφρασης και Δημιουργίας στο Περιστέρι

Η ιδέα και η δημιουργία ενός πολυχώρου τέχνης για παιδιά πραγματοποιήθηκε και σχεδιάστηκε, έπειτα από επαγγελματική εμπειρία και αναζήτηση τρόπων προσέγγισης της γνώσης και της ανάπτυξης ικανοτήτων, στάσεων και δεξιοτήτων των παιδιών.

1

Σκοπός ενός τέτοιου πολυχώρου είναι η παροχή ενός οργανωμένου και ασφαλούς περιβάλλοντος μάθησης, στο οποίο τα παιδιά μπορούν να διερευνήσουν τον χώρο μέσω του παιχνιδιού, να πειραματιστούν, να αντιμετωπίσουν προβλήματα και να προσπαθήσουν να τα επιλύσουν, να συνεργαστούν αλληλεπιδρώντας με άλλα μικρότερα ή μεγαλύτερα παιδιά ή με ενηλίκους.

Ο πολυχώρος τέχνης “Play and Action” ξεκινά τη λειτουργία του από τον Δεκέμβριο του 2014, έχοντας σχεδιάσει ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων, λαμβάνοντας υπόψη τα ενδιαφέροντα των παιδιών και τις κοινωνικές τους εμπειρίες, με στόχο την θετική αξιοποίηση αυτών για περαιτέρω επεξεργασία.

Το “Play and Action” ως ελληνοαγγλικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας απευθύνεται σε παιδιά 3 έως 8 ετών και τους γονείς τους, έχοντας στη διάθεσή τους απαραίτητα εργαλεία για την ολόπλευρη (σωματική, συναισθηματική, νοητική και κοινωνική) ανάπτυξή τους.

Θα είναι χαρά μας να σας φιλοξενήσουμε στο χώρο μας, διαλέγοντας εσείς το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του παιδιού σας και έχοντας επαφή με έμπειρους συνεργάτες μας, όποτε εσείς το επιθυμείτε.

Ο χώρος μας διατίθεται και για ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΡΤΥ σε ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ με έμπειρους συνεργάτες για την ψυχαγωγία των παιδιών σας. Κατόπιν επιθυμίας σας, υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας με catering (εξειδικευμένο σε παιδικά πάρτυ) και ζαχαροπλαστείο.

Ευτυχία Βεργίνη Διοίκηση

Δέσποινα Νικολοπούλου
Εκπαιδευτικός

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ 

Το Πολύτεχνο, είναι μία επιχείρηση με δεκαετή και πλέον εμπειρία στη  διοργάνωση εγκαινίων, Happenings, shows, παιδικών θεατρικών παραστάσεων, σεμιναρίων και άλλων εκδηλώσεων, που στόχο έχουν να προωθήσουν και να διαφημίσουν με πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο εταιρικά προϊόντα, και χώρους.

Αναλαμβάνει με επιτυχία :

 • Εταιρικές  καμπάνιες και ενημέρωση καταναλωτών σε μεγάλα εμπορικά κέντρα.
 • Προώθηση προϊόντων σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία, μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του, για την διατροφή και την ανακύκλωση.
 • Επετειακές εκδηλώσεις και Φεστιβάλ σε συνεργασία με Δήμους και άλλους φορείς.
 • Παιδικά Πάρτυ

Οι συνεργάτες μας είναι πάντα διαθέσιμοι, με ευφάνταστες ιδέες, να υλοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο, μοναδικές εκδηλώσεις ψυχαγωγώντας μικρούς και μεγάλους. Το προσωπικό μας, είναι εξειδικευμένοι στο είδος τους επαγγελματίες με μακρόχρονη εμπειρία (Εμψυχωτές κατασκευών, Ξυλοπόδαροι, Ζογκλέρ, Ακροβάτες, Χορευτές, Ηθοποιοί, Μίμοι, Κουκλοπαίχτες, Κλόουν, κ.ά)

Υπεύθυνη σεμιναρίων & παιδαγωγικών προγραμμάτων: Μαργαρίτα Παπακώστα

Το Πολύτεχνο 

Σπάρτης 22 Χαλάνδρι
210-6859383, 210-6856027, 6977260080
http://www.topolytexno.gr

———————————————————————————————————————-

Παραμυθοχωριό

Οι ήρωες επέστρεψαν από τις διακοπές, φόρεσαν την καλύτερή τους διάθεση και σας περιμένουν!!!

Παραμυθοχωριό11

Δείτε τις δραστηριότητές μας και… ρωτήστε μας για τις λεπτομέρειες:

 • Εργαστήρια Παραμυθιού
 • Εργαστήρια Μυθολογίας & Παραδοσιακού Μύθου
 • Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής για παιδιά
 • Παιδική Γιόγκα με Παραμύθια
 • Μουσικοκινητική αγωγή με παραμύθια
 • Δραματοποίηση Παραμυθιών (θέατρο)
 • Εικαστικά με παραμύθια
 • Εργαστήριο: Φτιάχνουμε το δικό μας μουσείο
 • Εργαστήριο περιβαλλοντικής διαπαιδαγώγησης μέσα από παραμύθια και βιωματικές δραστηριότητες
 • Αφήγηση παραμυθιών με εργαστήρι ζαχαροπλαστικής
 • Προβολή παραμυθιών που έγιναν ταινίες
 • Διοργάνωση παραμυθένιων παιδικών πάρτυ
 • Σεμινάρια για γονείς και εκπαιδευτικούς
 • Εργαστήριο παραμυθιών στα αγγλικά (προσεχώς…)
 • Ειδικά προγράμματα για σχολεία
 • Και πολλές πολλές εκδηλώσεις (θέατρο, κουκλοθέατρο, αφήγηση, παντομίμα, θέατρο σκιών, κ.λπ.)

Επίσης: Εφηβική Γιόγκα μέσα σε πλαίσια φαντασίας (12 ετών και πάνω)

Συνεχώς, το πρόγραμμα του παραμυθοχωριού εμπλουτίζεται και ανανεώνεται! Μείνετε συντονισμένοι!!

Σόλωνος 33, Χαλάνδρι
Τηλ. 2114006902 – 6930977706

http://www.paramythohorio.gr/

———————————————————————————————————–

«Σχολείο Παιχνιδιού» ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ένας τόπος που «μαθαίνουμε να παίζουμε και παίζουμε για να μάθουμε…»  Υπεύθυνη Μαντώ Κουρετζή

Το «Σχολείο Παιχνιδιού» είναι ένας χώρος όπου οι έννοιες Σχολείο – Παιχνίδι συναντιούνται δημιουργικά και συνενώνουν την αξία και το ρόλο που διαδραματίζουν στην εξελικτική πορεία του ανθρώπου.
Το κάθε πρόγραμμα που υλοποιείται εδώ, στήνεται με κύριο άξονα το Θεατρικό Παιχνίδι, που λειτουργεί ως εμψυχωτική διαδικασία, βοηθητική στην ανάδυση της εκφραστικότητας, αλλά και της ψυχοσυναισθηματικής εξέλιξης των παιδιών.

Τα παιδιά που μετέχουν στα εργαστήρια του «Σχολείου Παιχνιδιού», δεν εντυπωσιάζονται με όσα βλέπουν αλλά με όσα πράττουν! Βασισμένη σε αυτήν ακριβώς την παιδαγωγική αρχή -της αυτενέργειας-, εξελίσσεται η δράση, με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά, καθώς το καλλιτεχνικό ή εκπαιδευτικό της περιεχόμενο, προσαρμόζεται στη δυναμική και την ηλικία της κάθε ομάδας. Αυτή η δημιουργική, βιωματική διαδικασία που εμπεριέχει τη ζωντάνια και τη χαρά της συμμετοχής στα πράγματα, αποτελεί το πιο ενδιαφέρον, και βαθύτατα παιδαγωγικό, στοιχείο της μεθόδου του Θεατρικού Παιχνιδιού. Έτσι, ολοκληρώνοντας τα παιδιά την εκάστοτε δράση, έχουν δεχτεί ουσιαστική ευχαρίστηση που προκύπτει από την συμμετοχή και την συνδημιουργία σε αυτήν.

Ιδρυτές του «Σχολείο Παιχνιδιού»  είναι οι : Μαντώ Κουρετζή-Στέλιος  Βγαγκές Παναγιώτης  Κυρίτσης.

Ήβης 23, Ψυρρή, 105 54 Αθήνα, 

Tηλ: 210.3235462
Email: [email protected]
www.sxoleiopaixnidiou.gr

………………………………………………………………………………………………………

Δημιουργική Απασχόληση στις Χρωματιστές Μέρες…

Από το 2005 οι Χρωματιστές Μέρες προσφέρουν ότι πιο εξελιγμένο, φρέσκο και επαγγελματικό στο χώρο της βιωματικής εκπαίδευσης και οργάνωσης εκδηλώσεων, τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες.

Τα προγράμματα υλοποιούνται από επιλεγμένους εκπαιδευτές – εμψυχωτές με ειδικές σπουδές πάνω στο αντικείμενο και συσσωρευμένη πείρα, που είναι σε θέση να εγγυηθούν απολύτως επαγγελματικό αποτέλεσμα και να μεταφέρουν γνήσια αισθήματα χαράς σε κάθε συνάντηση.

Χρωματιστές Μέρες Πολυχώρος τέχνης και εκπαίδευσης

Κηφισιάς 28, Ν. Ηράκλειο 14121
Τηλ. 210.2723415,Φαξ. 210.2723416
http://chromatistesmeres.gr/

………………………………………………………………………………………………………

Ευπαλίνος

image001 (1)

Ο σύγχρονος ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ γεννήθηκε το 1992, στη Γλυφάδα.

Από τότε προκαλεί με τη στάση του, το μεράκι του και την αφοσίωσή του στις αρχές του. Υποστηρίζει τη βαθύτατη ανάγκη του ανθρώπου να εκφράζεται, να δημιουργεί και να απολαμβάνει τη μοναδικότητά του.

Προχωρά μπροστά, κάνοντας πρωτοποριακά βήματα προς κάθε κατεύθυνση που του δείχνουν τα χαμόγελα των παιδιών.

Τα σημαντικότερα εργαλεία του είναι η τέχνη το παιχνίδι και η επαφή με τη φύση.

Βασιλέως Γεωργίου β’ 38, 166 74 Γλυφάδα

τηλέφωνό 210 8982572 – 3
ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]
http://www.efpalinos.gr

………………………………………………………………………………………………………

 Καλλιτεχνούπολη

Η «Καλλιτεχνούπολη», δημιουργήθηκε το 2004 μ’ ένα μοναδικό  πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης, τέχνης και πολιτισμού.
Αξιοποίησε τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών και συνδύασε τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και την ανάγκη τους για παιχνίδι. Το Κέντρο είναι μοναδικό στο είδος του, επίσημα κατοχυρωμένο στην Ελλάδα, βραβευμένο από Α/θμια Εκπαίδευση Πειραιά στο 4Ο Φεστιβάλ Μαθητικών Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Νομαρχία Πειραιά. Συνδυάζει 9 καλλιτεχνικά –  εκφραστικά εργαστήρια και παρέχει πρόγραμμα της 1ης Σχολής Μαγειρικής για Παιδιά στην Ελλάδα το ΄΄ Kids Cooking Club ΄΄. Κρατάει πάντα υψηλά επίπεδα ποιότητας και ένα ξεχωριστό εκπαιδευτικό σύστημα,έμμεση εμψύχωση των παιδιών. Κάθε εργαστήριο παρέχεται χωριστά και συνδυαστικά, μ’ έναν ευέλικτο τρόπο.

Καλλιτεχνούπολη

Δημητρίου Ράλλη 104 & Αντ. Θεοχάρη,Καλλίπολη Πειραιά
[email protected]
http://www.kallitexnoupoli.gr
210-4514888

………………………………………………………………………………………………………

Playgroup Hellas – Ομάδες Παιχνιδιού

Οι ομάδες παιχνιδιού Playgroup Hellas ειναι μια μη κερδοσκοπική εταιρία που συστήθηκε με πρωτοβουλία των ίδιων των γονέων και στόχο έχει την ανάπτυξη και την προώθηση του θεσμού των Playgroups όπως αυτά λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό, προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες και της ανάγκες της Ελλάδας.

Μέσα απο τη δημιουργία ομάδων παιχνιδιού σε διάφορες περιοχές της Αττικής αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας τα παιδιά και οι γονείς ερχονται σε επαφή μεταξύ τους και με άλλα μέλη της γειτονιάς, μαθαίνουν μέσα απο το παιχνίδι, δραστηριοποιούνται σε θέματα πολιτισμού και περιβάλλοντος και έχουν ίσες ευκαιρίες για δημιουργική απασχόληση και ολόπλευρη σωματική και πνευματική καλλιέργεια.

Όλες αυτες οι ενέργειες οφείλουν την επιτυχία τους τόσο στην εθελοντική και ουσιώδη συμμετοχή των γονέων όσο και την συνεργασία και καθοδήγηση ειδικών επιστημονικών συμβούλων, παιδαγωγών αλλά και άλλων φορέων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της προσχολικής αγωγής προωθώντας καινοτόμες πρακτικές.

Playgroup Hellas: Κύπρου 37β Αγία Παρασκευή

Τηλέφωνο : 210 6090770

http://www.playgroup-greece.blogspot.gr/

———————————————————————————————

Μικρές Ιστορίες, Χώρος Δημιουργικών δράσεων

Οι ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ είναι ένας χώρος δημιουργικών δράσεων για παιδιά και ενήλικες, στο Κουκάκι, στο κέντρο της Αθήνας. Οι ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, δημιουργήθηκαν με στόχο την ανάπτυξη της αισθητικής αγωγής στις πολύ μικρές ηλικίες παιδιών και για το λόγο αυτό, όλα τα προγράμματα και τα εργαστήριά μας έχουν σχεδιαστεί με κύριο άξονα τις τέχνες στην εκπαιδευτική διαδικασία. Μέσα από εργαστήρια εικαστικών, θεάτρου, μουσικής, εκφραστικής κίνησης και κατασκευών τα παιδιά από 15 μηνών-12 ετών, κάνουν την Τέχνη παιχνίδι και δημιουργούν!

Οι ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ πραγματοποιούν επίσης εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδικούς σταθμούς και σχολεία, κύκλους εκπαιδευτικών εργαστηρίων, σεμινάρια για ενήλικες, θεατρικές παραστάσεις και οργάνωση εκδηλώσεων για εταιρίες και οργανισμούς, καθώς και οργάνωση πάρτι για βρέφη και νήπια.

Μικρές Ιστορίες. Χώρος Δημιουργικών δράσεων

www.mikresistories.gr
Δημητρακοπούλου 70-Κουκάκι
Τηλ: 210-9227730

———————————————————————————————

ΦΤΕΡΟ, Εργαστήριο Δημιουργικής Εκφρασης

Το ΦΤΕΡΟ είναι ένα πρωτοποριακό εργαστήριο μάθησης, δημιουργικής έκφρασης, δράσης και ψυχαγωγίας για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.  Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2005 με την φιλοδοξώντας να δημιουργήσει έναν χώρο ζωντανό και ανοικτό σε νέες ιδέες όπου τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι, να αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους και να εκφράζονται χρησιμοποιώντας το σώμα, το νου και την ψυχή.

Το ΦΤΕΡΟ δημιουργήθηκε & πλαισιώνεται από καταρτισμένους και έμπειρους παιδαγωγούς, εμψυχωτές και ειδικούς συνεργάτες με παιδοκεντρική φιλοσοφία και σύγχρονη παιδαγωγική αντίληψη. Επιπλέον με σεβασμό στις ανάγκες ολόκληρης της οικογένειας στο ΦΤΕΡΟ λειτουργεί ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και συμβουλευτικής γονέων το οποίο περιλαμβάνει ατομικές συνεδρίες, σεμιναριακούς κύκλους, και ομάδες υποστήριξης.

Το πρόγραμμα του ΦΤΕΡΟΥ για τη νέα σχολική χρονιά περιλαμβάνει πρωινές και απογευματινές ομάδες δημιουργικής δραστηριοποίησης για παιδιά προσχολικής ηλικίας, εργαστήρια καλλιτεχνικής αγωγής όπως δημιουργική κίνηση, hip-hop, εικαστικά και μουσική καθώς και yoga για παιδιά. Θα λειτουργήσουν επίσης δυο νέες ομάδες δραματοθεραπείας για παιδιά και έφηβους, ενώ κάθε Σάββατο μια πρωτότυπη δράση θα πραγματοποιείται στην Αυλή του ΦΤΕΡΟΥ. Επίσης θα υλοποιηθούν δύο νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες. Παράλληλα λειτουργούν ομάδες άσκησης για ενήλικες όπως yoga, pilates & Chi Kung

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα & τις δραστηριότητες του χώρου επισκεφθείτε το http://www.ftero.gr/program/

ΦΤΕΡΟ, Εργαστήριο Δημιουργικής Εκφρασης
Μ. Μουσούρου 7, Μετς Αθήνα
Τηλ 2109247182 – 6942202939
www.ftero.gr
e-mail: [email protected]

———————————————————————————————

 Καλλιτεχνικό Εργαστήρι «μ17»: εικαστικά για παιδιά!

… σε μια πανέμορφη διώροφη μονοκατοικία με κήπο της Κυπριάδου στα Άνω Πατήσια!

Για να πάρετε μια ιδέα για τη δουλειά μας μπορείτε να μας αναζητήσετε στο facebook (Kallitexniko Ergastiri M-dekaepta) και να δείτε τα photo albums μας.

Ακόμα διοργανώνουμε:

 • «χειροποίητα» παιδικά πάρτυ
 • σεμινάρια για ενήλικες

για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά ή διαδικτυακά:
Καλλιτεχνικό Εργαστήρι «μ17»
Μαρκορά 17, Άνω Πατήσια τηλ. 210 2281986
www.m17.gr , e-mail: [email protected]
Facebook: Kallitexniko Ergastiri M-dekaepta

………………………………………………………………………………………………………

 

………………………………………………………………………………………………………

Κέντρο «Η Χώρα του Παιδιού»

Στα πλαίσια της λειτουργίας του κέντρου «Φροντίζω», δημιουργήσαμε ένα ψυχαγωγικό εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για μικρούς και μεγάλους. Το ονομάσαμε «Η Χώρα του Παιδιού» και φιλοδοξούμε μέσα από τις δράσεις του να δώσουμε χαρά, να ξεκουράσουμε και να ανεβάσουμε τη διάθεσή σας!

Ημέρες και ώρες: Σάββατο ή Κυριακή, 10.00-11.30 για παιδιά ηλικίας 6 – 12 ετών!

10667834_944877702195533_1119615037_o

«ΦΡΟΝΤΙΖΩ» Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Ούλωφ Πάλμε 18, Ζωγράφου
Τηλέφωνο: 6955112374, 2107703900
www.frontizo.gr
www.facebook.com/ixwratoupaidiou
[email protected]

—————————————————————————————

Τεχνότοπος

O παιδικός πολυχώρος ΤΕΧΝΟΤΟΠΟΣ που στεγάζεται σε νεοκλασικό κτήριο στο Χαλάνδρι λειτουργεί καθημερινές και Σαββατοκύριακα προσφέροντας τις ακόλουθες δημιουργικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες:

Παιδικά Πάρτι για παιδιά 1-10 ετών με θεατρικές, κινηματογραφικές, χορευτικές και εικαστικές δραστηριότητες, με θεματικά ψυχαγωγικά παιχνίδια ή με ελεύθερη δραστηριότητα υπό την επίβλεψη παιδαγωγών. Οικονομικές προσφορές.

http://www.technotopos.gr/parties.htm

Νεανικά- Εφηβικά Πάρτι για παιδιά 10- 16 ετών. Ο πολυχώρος μεταμορφώνεται σε μικρό κλαμπ και τα παιδιά διασκεδάζουν με την ψυχή τους στις εναλλαγές των φωτορυθμικών και τους ρυθμούς του Dj
http://www.technotopos.gr/parties.htm

Ελεύθερο παιχνίδι στον Παιδότοπο και το Νεανικό Στέκι για παιδιά 2,5- 12 ετών, με πολλά έξυπνα παιχνίδια, αλλά και πλούσιο βεστιάριο μεταμφιέσεων. Ώρες λειτουργίας: 17:30- 22:00. Είσοδος: 8 ευρώ. Με την ειδική κάρτα εισόδου, κάθε έκτη επίσκεψη είναι δωρεάν! http://www.technotopos.gr/paidotopos.htm

Από Δευτέρα έως Πέμπτη προσφέρονται οργανωμένες ωριαίες δραστηριότητες χωρίς επιπλέον επιβάρυνση
http://www.technotopos.gr/drastiriotites.htm

Οργανωμένα Camps κάθε Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών http://www.technotopos.gr/camps.htm

Το e-shop party items & activities, όπου μπορείτε να βρείτε πρωτότυπα αντικείμενα και αξεσουάρ για παιδικά πάρτι στο σπίτι συνδυασμένα με έξυπνες δραστηριότητες στο ίδιο θέμα. Επαγγελματίες εμψυχωτές αναλαμβάνουν τη διασκέδαση των παιδιών στο πάρτι σας. Για χορευτικά πάρτι μικρών και μεγάλων επαγγελματίας Dj, ηχοσύστημα & φωτορυθμικά στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.
http://technotopos.gr/eshop/

Δεξιώσεις βάπτισης στον όμορφο κήπο του πολυχώρου, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την εκκλησία της Παναγίας της Μαρμαριώτισσας
http://www.technotopos.gr/dexioseis.htm

ΤΕΧΝΟΤΟΠΟΣ
Σ.Βενιζέλου & Μαραμαριωτίσσης,Κ.Χαλάνδρι
210-6814336

http://www.technotopos.gr/

………………………………………………………………………………………………………

My Playce

Τα κέντρα παιχνιδιού, δημιουργικής απασχόλησης και εκπαίδευσης “My Playce” στο Ψυχικό και την Ερυθραία, απευθύνονται σε παιδιά από 18 μηνών έως 6 ετών αλλά και τους γονείς τους.

Σε ένα ξεχωριστό περιβάλλον ασφαλές και χαρούμενο, τα παιδιά μπορούν να παίξουν, να μάθουν, να δημιουργήσουν, να εξερευνήσουν, να ανακαλύψουν και να αναπτυχθούν νοητικά και συναισθηματικά.

Το εξειδικευμένο προσωπικό του “My Playce” σχεδιάζει και εφαρμόζει ποικιλία προγραμμάτων ενώ προσφέρεται στους γονείς η δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν ενεργά, μέσα από ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα, στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων και τη δημιουργικότητα των παιδιών τους.

Και φέτος, οι μικροί φίλοι των Μy Playce θα μυηθούν στον κόσμο:

 • της μαγειρικής (Μικροί Σκούφοι)
 • της ζωγραφικής (Μικροί Πικάσο)
 • της μουσικής (Μικροί Συνθέτες)
 • του αθλητισμού (Μικροί Πρωταθλητές)
 • του χορού
 • του Judo
 • των ξένων γλωσσών (Playgroup στα αγγλικά) και,
 • του ομαδικού παιχνιδιού.

Εγγύηση της ποιότητας των προγραμμάτων αποτελούν οι εμπνεύστριες του concept My Playce Play, Create, Educate κ.κ. Αλεξία Βερνίκου, Μ.Α. Ψυχολόγος/Ψυχοθεραπεύτρια & Μάγια Αλιβιζάτου, Ph.D Παιδοψυχολόγος

Ελάτε για ένα δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα δικής σας επιλογής!

Το αναλυτικό πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στο www.myplayce.gr

ΨΥΧΙΚΟ: Αδριανείου 44 | Νέο Ψυχικό | T.K. 115-25 | Τηλ: 210 67.27.630 | e-mail: [email protected]
ΕΡΥΘΡΑΙΑ: Εκάλης 31 | Νέα Ερυθραία | Τ.Κ. 146-71 | Τηλ: 210 80.76.110 | e-mail: [email protected]
ΓΛΥΦΑΔΑ: Ελ. Βενιζέλου | Γλυφάδα | Τ.Κ. 166-75 | Τηλ: 210 96.01.365| e-mail: [email protected]
ΚΟΛΩΝΑΚΙ (ΝΕΟ): Δεινοκράτους 21 |Κολωνάκι| Τ.Κ. 115-21 | Τηλ: 211 21.59.454 | e-mail: [email protected]

———————————————————————————————

Παιχνιδαγωγείο

«Το παιχνίδι είναι η αρχή!»

Το Παιχνιδαγωγείο αποτελεί μία νέα πρόταση στο χώρο των παιδαγωγικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με εργαστήρια δημιουργικού παιχνιδιού για μικρούς και μεγάλους παντού!
Βασιζόμενοι σε μία παιδαγωγική προσέγγιση που στηρίζεται στο παιχνίδι, μέσα από τo οποίo παιδιά και ενήλικες ανακαλύπτουν τις δυνατότητές τους και τις εξελίσσουν επικοινωνώντας με διαφορετικούς τρόπους, δίνουμε μια νέα διάσταση στον συνδυασμό εκπαιδευτικής δραστηριότητας και διασκέδασης.
Η αναγκαιότητα του να παίζεις, για μικρούς και για μεγάλους, είναι για μας μια δεδομένη φυσική ανάγκη.
Έτσι, παίζουμε: στο Playgroup, στα Ανεμοσβουράκια, στα Εργαστήρια για παιδιά, στις Παιχνιδογιορτές, στα Εργαστήρια για ενήλικες, στη φύση και στην πόλη, σε εταιρικές και μεγάλες ανοικτές εκδηλώσεις
Τι λες;

Στο site μας θα βρείτε πληροφορίες για όλα τα εργαστήρια που αφορούν παιδιά από 8μηνών μέχρι 11χρονών και ενήλικες.

Παιχνιδαγωγείο: 25ης Μαρτίου 61, 15451, Ν. Ψυχικό, τηλ: 2106724288

www.paixnidagogeio.gr
[email protected]

—————————————————————————————–

 

————————————————————————————————————————————

 

Ακαδημία Παραμυθιού Μύθαρος στο Χαλάνδρι

Στο Μύθαρο αγαπάμε τα παραμύθια και κάθε μορφή λόγου, γραπτή ή προφορική, που μεταδίδει την ανθρώπινη ανάγκη για έκφραση. Από τα παραμύθια της λαϊκής παράδοσης, στα κλασικά και τις σύγχρονες αστικές ιστορίες, όλα εδώ βρίσκουν το φυσικό τους χώρο.

Για αυτό κάθε χρόνο, συνεργαζόμαστε με καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου και διοργανώνουμε δραστηριότητες και σεμινάρια που απευθύνονται σε ενήλικες που αγαπούν το λόγο και τη γραφή αλλά και σε επαγγελματίες όπως νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές, που αναζητούν τα σωστά εργαλεία για την περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους.

my8aros1

Και φυσικά ανοίγουμε την αγκαλιά μας στα παιδιά, τους κατεξοχήν πρωταγωνιστές του κόσμου των παραμυθιών και της φαντασίας. Εκτός από τις απογευματινές δραστηριότητες που διοργανώνουμε στο Μύθαρο για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, πραγματοποιούμε επισκέψεις σε σχολεία ή, εναλλακτικά, δεχόμαστε σχολικές επισκέψεις στον χώρο μας για να λάβουν μέρος σε μία σειρά σχολικών προγραμμάτων εγκεκριμένων από το Υπουργείο Παιδείας.

Τα Σαββατοκύριακα οι συνεργάτες μας αναλαμβάνουν την ψυχαγωγία των μικρών μας φίλων στα θεματικά πάρτι γενεθλίων που φιλοξενεί με πολύ χαρά ο Μύθαρος.

Για αυτά και άλλα τόσα που έχουμε να μοιραστούμε, επικοινωνήστε μαζί μας!

Ακαδημία Παραμυθιού Μύθαρος

http://www.akadimiaparamithiou.gr

Λ. Κηφισίας 180, 152 31, Χαλάνδρι

Τηλ.: 210 6711706

————————————————————————————————————————-

“Πυγολαμπίδα”

Η Πυγολαμπίδα είναι ένας νέος χώρος στη Νέα Σμύρνη που προσφέρει μέσω των έμπειρων και εξειδικευμένων παιδαγωγών του ποικιλία παιδικών δραστηριοτήτων δημιουργίας και καλλιέργειας.

Οι προσχολικές δραστηριότητες προσφέρονται καθημερινά τις ώρες λειτουργίας της Πυγολαμπίδας, δηλαδή, 8.30-15.00 και 17.00-20.30. Σε αυτές τις ώρες τα παιδάκια, ήδη από την ηλικία των 18 μηνών, απολαμβάνουν εργαστήρια μουσικοκινητικής αγωγής, δημιουργικού και ελεύθερου παιχνιδιού, θεατρικού παιχνιδιού και κουκλοθεάτρου, δραματοποιημένης αφήγησης, ζωγραφικής, χειροτεχνιών και πολλά άλλα.

20140920_130209

Για τα μεγαλύτερα παιδάκια που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο δημοτικό σχολείο, παρέχεται από την Πυγολαμπίδα η διαδραστική-δημιουργική μάθηση. Στο τμήμα αυτό δίνουμε έμφαση στο πώς και γιατί μαθαίνουν τα παιδιά κι όχι στο τι και στο πόσο. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά να ανακαλύψουν τις δυνατότητες και τις κλίσεις τους και να τους παρέχουμε τρόπους να μαθαίνουν ευχάριστα.

Κάθε Παρασκευή στην Πυγολαμπίδα πραγματοποιείται εργαστήρι δραματοποιημένης αφήγησης παραμυθιών και μύθων, ενώ τα Σάββατα φιλοξενούνται παιδικές παραστάσεις θεατρικών έργων και κουκλοθεάτρου. Και για τα πάρτι σας η Πυγολαμπίδα σάς διαθέτει όλο το χώρο της και το προσωπικό της για ατέλειωτες κι αξέχαστες στιγμές χαράς.

Ελάτε να γνωριστούμε!

Στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλέφωνα: 211 4039 129, 697 6696 306.
Διεύθυνση: Ομήρου 70, πλατεία Νέας Σμύρνης.(Στάση τραμ: Αγίας Φωτεινής)
Email: [email protected]
Facebook: Πυγολαμπίδα
Ιστότοποςpygolabidakids.blogspot.com

—————————————————————————————————————————–

Το τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης είναι ένα τμήμα διασκέδασης,ψυχαγωγίας και εκτόνωσης για τα παιδιά.

Ο χώρος μας λειτουργεί με τρόπο που εξυπηρετεί και βοηθάει και εσάς!

Επιλέξτε το πακέτο σας ανάλογα με τις ανάγκες σας!

LOGO

Προσιτές τιμές για όλους και Ειδικές τιμές σε αδελφάκια! Ηλικίες από 2,5 ετών!

Ωράριο λειτουργίας: 9:00-14:00 το πρωί και 17:00-20:00 το απόγευμα και το Σάββατο 11-15:00 το πρωί.

Το πρόγραμμά μας περιέχει:

 • Θεατρικό παιχνίδι (δραματοποίηση, κουκλοθέατρο, αυτοσχεδιασμοί,παντομίμα)
 • Μουσικοκινιτική αγωγή
 • Ομαδικό παιχνίδι
 • Κατασκευές
 • Ζωγραφική
 • και πολλές άλλες δραστηριότητες!

ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΚΡΟΚΟΥ: Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής!

Παιδικά πάρτυ στο σπίτι σας: Ένας ή περισσότεροι εμψυχωτές έρχονται στον χώρο που θα ζητηθεί,για την ψυχαγωγία των παιδιών.

Αρκαδίου 30, ‘Aλιμος
2109849161/6979023007
[email protected]
website. mousikanthi.blogspot.gr

—————————————————————————————————————————————————————-

Κέντρο Μελέτης και Δημιουργικής Απασχόλησης «Μετά το κουδούνι»

Η μελέτη… αλλιώς!

Η μελέτη των μαθημάτων της επόμενης ημέρας, τις περισσότερες φορές, καταλήγει σε μια χρονοβόρα, κοπιαστική και μη αποδοτική διαδικασία. Αυτό συμβαίνει γιατί στο σπίτι η προσοχή του παιδιού μπορεί εύκολα να διασπαστεί από πολλά και διάφορα ερεθίσματα αλλά κυρίως γιατί ο μαθητής δεν γνωρίζει πώς να μελετά.

DSC_0317

Στο Κέντρο Μελέτης και Δημιουργικής Απασχόλησης «Μετά Το Κουδούνι» απώτερος σκοπός μας είναι το παιδί να κατακτήσει όλες εκείνες τις στρατηγικές μελέτης, που θα το καταστήσουν ικανό να μελετά μόνο του τα μαθήματα της επόμενης ημέρας γρήγορα και αποτελεσματικά. Στην πορεία αυτή προς την αυτονομία και τον αυτοέλεγχο, ο μαθητής έχει πολύτιμους βοηθούς έμπειρους και εξειδικευμένους καθηγητές, οι οποίοι τον καθοδηγούν ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητές του.

Επίσης, μελετά σε έναν χώρο ευχάριστο, φιλικό και ειδικά σχεδιασμένο ώστε να εγγυάται την ασφάλεια και την άνεσή του αλλά και την απουσία ερεθισμάτων που μπορεί να του διασπάσουν την προσοχή.

Στο τέλος της ημέρας το παιδί έχει μελετήσει αποτελεσματικά και χωρίς κόπο τα μαθήματά του και οι γονείς έχουν κερδίσει πολύτιμο ποιοτικό χρόνο μαζί του!

Μελέτη και μαθησιακές δυσκολίες; Υπάρχει τρόπος!

Όσον αφορά τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, η μελέτη των μαθημάτων της επόμενης ημέρας μπορεί να καταλήξει σε πραγματικό εφιάλτη όχι μόνο για τα ίδια αλλά και για τους γονείς τους. Πολύς κόπος και κανένα αποτέλεσμα…
Οι υπεύθυνες του κέντρου και ειδικές εκπαιδευτικοί, Μαρζέλου Εύη και Κασώτη Ειρήνη έχουν βάλει ένα στοίχημα: τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες να αγαπήσουν τη μελέτη των σχολικών μαθημάτων και σε βάθος χρόνου να αγαπήσουν και το ίδιο το σχολείο. Σε ξεχωριστή αίθουσα, που αποπνέει ηρεμία και γαλήνη, μαθητής και εκπαιδευτικός βρίσκουν μαζί τον τρόπο να πλησιάσουν τα μέχρι τότε δυσπρόσιτα γνωστικά αντικείμενα. Σιγά-σιγά ο μαθητής εξοικειώνεται με αυτά και η προσπάθειά του ανταμείβεται.

Οι μικροί μας φίλοι παίζουν… δημιουργικά!

Τα πρωινά του Σαββάτου το Κέντρο μας υποδέχεται παιδιά ηλικίας 3,5 ετών και πάνω. Οι μικροί μας φίλοι μαζί με την παιδαγωγό μας Σίσσυ Χατζηγεωργάκη ανακαλύπτουν πόση χαρά μπορεί να προσφέρει το εκπαιδευτικό και δημιουργικό παιχνίδι. Κουκλοθέατρο, παραμύθι, ζωγραφική, κατασκευές, μουσική, χορός, μαγειρική και πολλές άλλες δραστηριότητες εντάσσονται σε ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης που ψυχαγωγεί το παιδί ενώ οι γονείς καλύπτουν υποχρεώσεις με τις οποίες η καθημερινότητα δεν τους επιτρέπει να ασχοληθούν τις υπόλοιπες ημέρες.

Τέλος, από Δευτέρα έως Παρασκευή λειτουργεί απογευματινό τμήμα για μαθητές νηπιαγωγείου και προνηπίου. Τα παιδιά ακολουθούν εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με σκοπό να αποκτήσουν γνώσεις παίζοντας και δημιουργώντας.

Ελάτε να γνωριστούμε από κοντά!

Υπεύθυνες Κέντρου
Μαρζέλου Εύη, Φιλόλογος-Γλωσσολόγος-Ειδική Εκπαιδευτικός – τηλ. 69709828608
Κασώτη Ειρήνη, Φιλόλογος-Λαογράφος-Ειδική Εκπαιδευτικός – τηλ. 6971978801

Δεληγιάννη 20, Μελίσσια [1ος όροφος]

 

29 σχόλια
 1. 92685309
  92685309 says:

  Μπραβο στην προσπαθεια σας γι αυτο το αρθρο. Δεν ηξερα οτι στην περιοχη μου υπηρχε κατι αναλογο.Τηλεφωνησα κ θα με συμπεριλαβουν στη λιστα τους για ενημερωσεις σχετικα με παιδικες παραστασεις κ events που θα πραγματοποιουνται ανα τακτα διαστηματα. Πολυ καλο κ το Παιχνιδαγωγειο στο Ψυχικο. Θα στειλω μαλλον το γιο μου κ την κορη μου στα ανεμοσβουρακια.

 2. vmanoula
  vmanoula says:

  Πολύ χρήσιμος οδηγός. Μπράβο elamazi. Μόνο να συμπληρώσω (που μπορεί να μην το αναφέρετε επειδή δεν εμπίπτει στην κατηγορία αυτή) ότι πολύ ωραία εργαστήρια γίνονται και στο Θέατρο Νέων “Ακαδήμεια”. Εμείς είχαμε παρακολουθήσει για μία σαιζόν το “Δημιουργικό Παιχνίδι” για παιδάκια ως 3 ετών, που το χαρήκαμε πολύ και μας βοήθησε σε πολλά θέματα που αντιμετωπίζαμε σε εκείνη την ηλικία.

 3. THEOLOGOS
  THEOLOGOS says:

  Εχετε μηπως μαντικες ικανοτητες???? Μαντεύετε τις επιθυμίες μας??? Μπραβο για άλλη μια φορα είστε καταπλκτικοι!!!! Σε όποιον γνωρίζω μιλαω για σας και καθημερινα με επιβεβαιώνετε ότι είστε το καλύτερο παιδικο site!!!!!Ευχαριστούμε!!!!

 4. 14011977-109
  14011977-109 says:

  ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΜΑΚΡΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.ΜΟΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΑΚΡΙΑ.ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΧΩΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

 5. Giorgos
  afroditi-150 says:

  Προτείνω ανεπιφύλακτα το Myplayce (εμείς είχαμε πάει στο κέντρο του Ψυχικού). Οι κόρες μου πέρασαν πολύ δημιουργικά απογεύματα με κατασκευές και μαγειρική και είχαν ιδιαίτερη ικανοποίηση από το γεγονός ότι κατάφεραν μόνες τους να φτιάξουν τόσα πράγματα. Στο πρόσφατο φεστιβάλ δε μου έκανε πολύ θετική εντύπωση πως η δασκάλα τους της θυμήθηκε, παρά το γεγονός ότι έχουν αρκετό καιρό να πάνε. Θα το ξαναεπισκεφτούμε σίγουρα.

 6. Giorgos
  loukia-548 says:

  Μπράβο σας για το συγκεκριμένο άρθρο. Εμείς γνωρίζουμε τις Μικρές Ιστορίες και πηγαίναμε πέρσι. Πολλή όμορφος χώρος και εξαιρετικές παιδαγωγοί οι κοπέλες που το έχουν. Το συστήνω ανεπιφύλακτα!

 7. Thalea
  thalea says:

  Ευχαριστουμε για τη συγκεντρωμένη πληροφορια! Χάρη σε εσας εντόπισα και άλλο κεντρο στην περιοχή μου. Στον τεχνοτοπο εχω παει επανειλημμενα, πολυ φιλικο προσωπικο, ωραιοι χωροι. Το playce μου φανηκε ποιο οργανωμενο παντως.
  Πραγματικα πρεπει να προσθεσετε και το δημιουργικό εργαστήριο “τα μανταλάκια” στο σταυρό άγιας παρασκευής. Απλα εξαιρετικό και απο τα λιγα της περιοχης.

 8. Mpappa
  mpappa says:

  Πολυ χρησιμη λιστα για ολους εμας που ψαχνουμε δημιουργικους τροπους να απασχολησουμε τα παιδακια μας.
  Θα ηθελα κι εγω να επισημανω να προσθεσετε το δημιουργικο εργαστηρι “τα μανταλακια” στην αγια παρασκευη, οπου πραγματικα γινεται φανταστικη δουλεια, και με υπεροχους ανθρωπους…το συνιστω ανεπιφυλακτα σε ολους τους γονεις.

 9. T-Harris
  t-harris says:

  Είναι πάρα πολύ χρήσιμες όλες οι πληροφορίες,ειδικά για όλους εμάς που ψάχνουμε δημιουργικούς χώρους απασχόλησης και χώρο για την οργάνωση ενός παιδικού πάρτυ. Ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά.

Στείλε το σχόλιο σου

Θες να συμμετέχεις στην συζήτηση;
Στείλε ελεύθερα την γνώμη σου

Αφήστε μια απάντηση