Στείλε σε φίλους

Uncategorized

Ημερίδα για εκπαιδευτικούς:«Κυνηγώντας το όνειρό σου» στον Πολυχώρο Μεταίχμιο (30/11)!

0 votes, average: 0,00 out of 1 (0 likes)Πρέπει να συνδεθείς για να κάνεις like!
Loading...

Ημερίδα για εκπαιδευτικούς:«Κυνηγώντας το όνειρό σου» στον Πολυχώρο Μεταίχμιο (30/11)!

afisa_kinigontas_to_oneiro_sou_195

Η οικογένεια και το σχολείο αναλαμβάνουν τον δύσκολο ρόλο της διαδικασίας ανάπτυξης και ωρίμανσης της προσωπικότητας των παιδιών. Η ανάπτυξη της αυτονομίας και της υπευθυνότητάς τους τα οδηγεί στην ικανότητα του αυτοπροσδιορισμού και κατ’ επέκταση της σωστής επιλογής. Πώς όμως γίνεται πράξη κάτι τέτοιο;

Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί πρέπει μεταξύ άλλων να ενθαρρύνουν και να βοηθούν το παιδί να διερευνά τα ενδιαφέροντα, τις κλίσεις, τα ταλέντα και τις δεξιότητές του, να θέτει υψηλούς αλλά επιτεύξιμους στόχους, και παράλληλα να αναγνωρίζουν και να επιβραβεύουν το παιδί για τις προσπάθειες και τις επιτυχίες του, να στηρίζουν το παιδί στις όποιες αποφάσεις πάρει σε σχέση με την καριέρα του, να συζητούν μαζί του διάφορες εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές. Παράλληλα, είναι αναγκαίο να λένε τη γνώμη τους χωρίς να επιβάλλουν την άποψή τους, να είναι ανοιχτοί στα θέλω και τα πιστεύω του παιδιού τους. Είναι σημαντικό το παιδί να λαμβάνει με τη στήριξη του περιβάλλοντός του την τελική απόφαση.

Χρήσιμες συμβουλές και κατευθύνσεις για το δύσκολο αυτό θέμα που απασχολεί γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς, θα μας δώσει Δρ Λήδα Αναγνωστάκη, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και εφήβων.
Με αφορμή τη νέα σειρά βιβλίων «Ιστορίες που ζεις δυνατά» που απευθύνεται σε κορίτσια και αγόρια από 8 έως 12 ετών, θα συζητήσουμε για την ανάγκη των παιδιών της προεφηβείας να ανήκουν κάπου για τη σημασία και τη δύναμη της έκφρασης, μακριά από επιδόσεις, «πρέπει» και συμβάσεις.

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016, στις 7 μ.μ.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην ημερίδα είναι η αγορά ενός βιβλίου της σειράς «Ιστορίες που ζεις δυνατά», από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων.

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail:[email protected]

Στείλε σε φίλους

Στείλε το σχόλιο σου

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Mαριλίτα Χατζημποντόζη παρουσιάζει το βιβλίο της “Δεν πάω σχολείο” στο Public Πειραιά (3/12)

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 12.00 το Public Πειραιά προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ταξιδέψουν στον κόσμο του...

Close